Published On: joi, oct. 12th, 2017

Alerta la “Pedagogic”! Un elev a fost diagnosticat cu TBC contagios

Un elev de la Liceul Pedagogic “D.P. Perpessicius” a fost diagnosticat cu TBC contagios si se afla internat, in prezent, la Spitalul de Pneumoftiziologie din municipiu, iar zeci de elevi si profesori care au intrat in contact cu acesta si-au facut analizele, rezultatele aratând ca nu au contactat boala.

Directorul medical al Spitalului de Pneumoftiziologie, dr. Andreia Gavrilescu, a declarat, pentru AGERPRES, ca elevul a fost diagnosticat cu TBC in luna august, iar rezultatele examenului microscopic si radiologic au iesit pozitive, motiv pentru care a fost intocmita o lista cu persoanele cu care baiatul a intrat in contact in ultimele luni.

In total, au fost identificate 37 de persoane, respectiv colegi de clasa si profesori, care si-au facut analizele, iar rezultatele au demonstrat ca nu au contactat tuberculoza.

Acesta este singurul caz de TBC contagios din judeţul Braila, in evidenţele Spitalului de Pneumoftiziologie mai aflându-se patru cazuri de copii cu tuberculoza, in cazul carora examenul microscopic si radiologic a iesit negativ, semn ca boala nu este contagioasa. 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>