Published On: lun, oct. 9th, 2017

Agricost, cel mai mare beneficiar de subventii / Compania agricola a incasat aproape 12 milioane de euro

Cei mai mari zece beneficiari de subventii din agricultura, cu activitati atat in sectorul vegetal, cat si zootehnic, au incasat impreuna in campania agricola din 2016 sume de peste 176 de milioane de lei (40 milioane de euro), ceea ce reprezinta 1,5% din totalul platilor efectuate pana in prezent din campania agricola din 2016, adica peste 2,7 mld. euro, potrivit datelor transmise de Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA).

Primii 100 cei mai mari beneficiari au incasat subventii in valoare totala de circa 608 milioane de lei (peste 136 mil. euro), un sprijin total din care primii 10 beneficiari acopera 30%, potrivit calculelor ZF. Cel mai mare beneficiar de subventie este Agricost Braila, care a incasat in campania agricola din 2016 un sprijin financiar in valoare de 52 mil. lei (11,7 mil. euro), potrivit datelor APIA.

Agricost este o companie detinuta de antreprenorul roman Costantin Dulute, care a incheiat anul 2016 cu o cifra de afaceri de 387,2 mil. lei (86 mil. euro), in crestere cu 6% fata de anul precedent, inregistrand un profit net de 15 mil. euro, potrivit datelor publice.

Al doilea cel mai mare beneficiar de subventie este compania In­tercereal, care lucreaza circa 10.800 hectare in judetul Ialomita, iar pe locul trei se afla compania Comcereal, care a incasat o subventie de 18,6 mil. lei (4,2 mil. euro), potrivit datelor trans­mise de APIA.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>