Published On: joi, sept. 7th, 2017

Zi neagra pentru iubitorii de animale/ Maine incepe eutanasierea cainilor

In conferinta de presa sustinuta astazi de primarul Marian Dragomir, edilul sef a vorbit despre problema cainilor. Acesta a spus ca maine se vor eutanasia 20 de caini daca nu vor fi adoptati. A mai precizat faptul ca activitatea specifica initiata de Primaria Braila s-a incercat a se opri de o asociatie, care a depus in acest sens o ordonanata presedintiala la Judecatoria Braila. Insa demersul asociatiei a fost respins de doua ori. Astfel Primaria Braila isi va continua activitatea pe care a initiat-o.

Cei de la o asociatie au depus la Judecatoria Braila ordonanta presedintiala prin care au solicitat oprirea activitatilor specifice initiate de Primaria municipiului Braila. Li s-a respins prima oara aceasta actiune a lor, au depus si a doua oara si in data de 5 septembrie li s-a respins din nou, pe baza faptului ca nu au depus la instanta competenta.Nu s-a eutanasiat, pana acum, in modul fizic nici un caine. Pana in prezent, 160 de caini care erau pregatiti in loturile de eutanasiere au fost adoptati din adapost fizic, sau prin adoptie la distanta si astfel, aproximativ jumatate din cei 160 de caini au parasit adapostul, facand loc altora, care sunt capturati in aceasta perioada din municipiul Braila. Actiunea continua in acelasi sens. Urmeaza ca maine sa fie probabil adoptati sau eutanasiati un alt lot de 20 de caini. Saptamana viitoare, la fel. Au fost identificati dintre cei care sunt agresivi in adapost sau indicati ca si agresivi de catre asociatia de proprietari sau cetatenii din zona din care au fost capturati. Primim foarte multe cereri la Primaria municipiului Braila in legatura cu anumiti caini agresivi. Actionam acum, in special,  in zona scolilor si liceelor. Nu este suficient, dar cu siguranta am luat foarte multi caini de pe domeniul public si continuam”, a declarat primarul.

De asemenea, primarul a mai vorbit si despre targul de adoptie a cainilor, care s-a desfasurat in oras si care din punctul sau de vedere nu a fost un succes.

" (…) deoarece nu au fost adoptati toti cainii sau nu au mai fost solicitari pentru a aduce si altii, din adapost. Din acest punct de vedere, vreau sa le multumesc asociatiilor care se ocupa la modul real de adoptia cainilor si nu le multumesc in niciun fel celor care doar incearca sa blocheze activitatea Primariei municipiului Braila, dar nu au venit niciodata sa adopte un caine din Braila, sa aduca mancare, sa organizeze o actiune de sterilizare sau de constientizare asupra faptului ca nu este bine sa avem caini pe strazile din Braila si mai ales asupra riscurilor la care ne expun acesti caini", a adaugat Marian Dragomir.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>