Published On: vin, sept. 29th, 2017

VIDEO: Mafia din Romania a pus stapanire pe Irlanda: crime, bancomate aruncate in aer si reglari de conturi!

La data de 28.09.2017, procurorii DIICOT Structura Centrala  impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul DCCO – Serviciul de Combatere a Grupurilor de Criminalitate Organizata au efectuat un numar de 8 perchezitii domiciliare, dintre care 5 pe raza judetului Neamt, doua pe raza municipiului Vaslui si una pe raza judetului Dambovita,  in cadrul unei actiuni vizand destructurarea unui grup infractional organizat specializat in savarsirea infractiunilor de   omor calificat, talharie calificata si santaj.

La data de 25.08.2016 pe rolul  Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Structura Centrala s-a inregistrat un denunt in care a fost descris modul in care a fost ucisa o persoana de sex masculin, in luna aprilie 2014, in localitatea Navan, Irlanda.

In urma cercetarilor efectuate in cauza a rezultat faptul ca la data de 10.04.2014, in jurul orei 01.45 – 02.00, la ordinul liderului gruparii, membrii acesteia au actionat in mod concertat pentru uciderea unui barbat care ar fi incercat sa-si impuna autoritatea in zona de actiune a gruparii infractionale, pe teritoriul Irlandei.De asemenea, la aceeasi data, suspectii au exercitat acte de violenta (cu rangi si cutite) asupra a doua persoane vatamate, lovindu-le pe acestea in zone vitale (in zona capului).

Membrii gruparii au actionat in mod premeditat in vederea uciderii victimei in sensul ca au procedat la urmarirea si supravegherea acesteia dintr-o locuinta situata la parterul imobilului unde persoana vatamata isi avea resedinta.

In timp ce   victima se afla la adresa de resedinta, membrii gruparii inarmati cu arme albe au patruns in interior prin efractie, spargand usa de acces in apartament si procedand la lovirea cu cruzime a tuturor persoanelor aflate in locuinta, in special a persoanei vatamate si sustragand mai multe bunuri in special aparatura electronica. Desi victima a incercat sa se salveze sarind de la balconul apartamentului situat la etajul 1 al cladirii, membrii gruparii au continuat urmarirea acesteia si aplicarea in continuare a mai multor lovituri, in special la nivelul capului, ce au condus ulterior la decesul sau.

De asemenea, s-a retinut ca anterior datei de 07.04.2014, aproximativ cu doua – trei saptamani inaintea acestui eveniment,  liderul grupului  a amenintat-o cu moartea  atat pe  victima in cauza  cat si pe o alta persoana vatamata, cu scopul de a obtine sume de bani cu titlu de taxe de protectie, respectiv suma de 7000 de euro.

In prezent liderul gruparii este arestat la domiciliu pe teritoriul Irlandei de Nord pentru atacarea unor bancomate prin folosirea unor substante explozive.

Cu ocazia perchezitiei au fost identificate si ridicate, in vederea cercetarilor, sume de bani  (5.000 de euro si 2500 RON), un laptop, 5 smartphone-uri, 47 de comprimate cu efect anabolizant, inscrisuri si obiecte cu valoare probatorie.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>