Published On: vin, sept. 1st, 2017

Viceprimarul Jantea, catre liberali: “Este amuzant cum foarte multe persoane care n-au pregatire juridica fac discutii despre lege”

Ieri, in plenul Consiliului Local Municipal, majoritatea consilierilor au fost de acord ca Primaria Braila sa cumpere terenul cu spatiu verde din spatele muzeului, situat pe Calea Galati, singurii care s-au abtinut fiind cei de la PNL si independentul Lucian Caprariu. Chiar daca acest proiect a trecut, discutiile referitoare la legalitatea proiectului au fost foarte aprinse. Cel mai vocal liberal a fost doctorul Cristian Pricop care a acuzat ca nu e legal ca Primaria sa cumpere terenul respectiv. Iritat vizibil de aceste declaratii, viceprimarul Alexandru Jantea, a spus ca este amuzant cum persoane care nu au pregatire juridica vorbesc despre legislatie. Practic, Jantea, care este jurist de meserie, i-a transmis liberalului sa-si vada de mesiria lui de medic si sa nu-si mai dea cu parerea cand este vorba de legislatie.

“Noi discutam astazi despre ceva ce dvs ati votat <Da> la inceputul lunii. Este amuzant cum foarte multe persoane care n-au pregatire juridica fac discutii despre lege. Exista o Comisie juridica si in cadrul Comisie juridice, noi am discutat acest aspect, din toate punctele de vedere este legal.

Nu neg ca dvs aveti posibilitatea ca sa faceti anumite completari, dar haideti sa incercam fiecare sa ne respectam profesia pe care o avem. Daca era ceva ilegal, noi nu faceam nimic ilegal. Legat de dreptul de preemptiune la care dumneavoastra faceati referire, in Codul Civil spune foarte clar ca contractul este considerat respins, in cazul in care cumparatorul (preemptorul) nu-si exercita dreptul in 30 de zile. Noi ni l-am exercitat in 30 de zile, ba chiar am avut si sedinta de Consiliu Local in 30 de zile.

Eu repet, dumneavoastra si toti colegii de la PNL au votat pentru exercitarea dreptului de preemptiune, la inceputul lunii. Noi pe 21 august (n.r. sedinta extraordinare CLM) n-am fost in stare sa stabilim pretul pentru care il cumparam. Noi acum, daca am discutat in sedinta la inceputul lunii ca ati votat <Da> si ati fost de acord sa ne exercitam dreptul de preemptiune si acum discutam ca nu e bine ca ne-am exercitat dreptul de preemptiune, atunci nu stiu… Einstein a spus ca tipul este relativ, dar nu putem sa ne intoarcem…”, a spus Jantea.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>