Published On: vin, sept. 29th, 2017

Veste buna pentru pacienti!/ Lista de medicamente compensate si gratuite a fost aprobata

La solicitarea Ministerului Sanatatii, Guvernul Romaniei a aprobat actualizarea listei de medicamente compensate si gratuite.

Astfel, pacientii cu afectiuni cardiovasculare, oncologice, diabet zaharat, HIV/SIDA si psoriazis cronic sever vor beneficia de 9 molecule noi, in regim de compensare 100%, pentru tratament inovativ.

“Procesul de actualizare a listei de medicamente compensate si gratuite este unul continuu. Ministerul Sanatatii urmareste sa asigure accesul la tratament cu medicamente inovative, pentru cat mai multi pacienti diagnosticati cu afectiuni la care nu exista metode de tratament satisfacatoare”, a declarat, prof.dr. Florian BODOG, ministrul Sanatatii.

In anul 2017, decontarea celor 9 molecule noi se va incadra in bugetul Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate alocat medicamentelor care fac obiectul contractelor cost-volum / cost-volum-rezultat, respectiv bugetul alocat medicamentelor pentru boli cu risc crescut utilizate in programele nationale de sanatate curative.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>