Published On: lun, sept. 18th, 2017

Urgia din vestul tarii pune stapanire pe toata tara / Cand incep furtunile

Vremea rea cuprinde toata tara, in urmatoarele ore. Meteorologii avertizeaza ca, in cursul zilei de marti, precipitatiile vor ajunge si la 25 de litri pe metru patrat, de asemenea vor fi conditii de grindina si vant puternic. Pe langa aceste precipitatii se suprapune si o scadere drastica a temperaturilor. Racirea brusca a vremii va fi resimtita, in special, in zonele centrale, nordice si vestice ale teritoriului.

Temperaturile maxime se vor incadra intre 20 si 30 de grade Celsius, in special Muntenia, sudul Moldovei si vestul Dobrogei. Precipitatiile se vor instala in cursul noptii, cerul va fi partial noros in nord-vest si la munte si mai mult senin in celelalte zone.

In Bucuresti, pe parcursul zilei de luni, valorile termice vor marca o scadere usoara fata de duminica. Maxima zilei va fi in jur de 31 de grade la amiaza.

Incepand de duminica, de la amiaza, si pana la miezul noptii, natura s-a dezlantuit in vestul tarii, unde opt oameni au murit si 67 au fost raniti. O furtuna violenta a izbucnit brusc, iar vantul a atins la rafala viteze de aproape 100 de kilometri pe ora.

Sute de copaci au fost culcati la pamant. In zeci de localitati, curentul electric a fost intrerupt, iar acoperisurile au fost smulse in timpul vijeliei.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>