Published On: mar, sept. 26th, 2017

Un nou val de scumpiri / Cu cat se vor scumpi gazele de 1 octombrie

Pretul gazelor naturale va creste cu 6% de la 1 octombrie, a declarat Emil Calota, vicepresedinte al Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) la o dezbatere in Comisia de Industrii si Servicii a Camerei Deputatilor.

”Din punctul de vedere al evolutiei preturilor pe bursa, tranzactiile desfasurate de la 1 aprilie pana acum au avut o medie in jurul valorii din calendarul de liberalizare pe care Romania il avea angajat din anul 2011 cu Comisia Europeana, Banca Mondiala si Fondul Monetar International, respectiv de 72 lei pe MWh. Au fost tranzactii si la 68 de lei, si la 69 de lei, iar, prin absurd, daca nu ar fi existat Ordonanta 64 (privind liberalizarea pretului de productie al gazelor — n.r.), ar fi trebuit sa respectam calendarul unde pretul reglementat pentru producatorii de gaze din Romania era la 78 de lei, pret care se duce mult peste ofertele de gaz proaspat din import”, a declarat oficialul ANRE, citat de catre Agerpres.ro.

Acesta a adaugat ca, luand in calcul datele tranzactiilor de pe bursele de gaze, pretul gazelor pentru onsumatorii casnici va creste in medie cu 6% de la 1 octombrie.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>