Published On: vin, sept. 29th, 2017

Targul National AgriCultura Braila 2017, platforma de interactiune a firmelor din domeniul agricol

Targul National AgriCultura 2017, ajuns la editia a XXI-a, si-a deschis portile joi, 28 septembrie 2017, in prezenta mai multor oficialitati si reprezentanti ai administratiei publice. Evenimentul organizat de Camera de Comert, Industrie si Agricultura (CCIA) Braila le ofera fermierilor braileni, si nu numai, posibilitatea de a cunoaste noile tendinte de dezvoltare din domeniul agricol, noile cai de colaborare, de a crea parteneriate si de a identifica noi piete de desfacere.

La deschiderea oficiala a targului au participat Ministrul Agriculturii, Petre Daea, presedintele CCIR, Mihai Daraban, primarul Municipiului Braila, Marian Dragomir, si reprezentanti ai autoritatilor publice locale si judetene, precum si presedinti de Camere de Comert Judetene.

“Sper ca industriasii romani sa inteleaga ca in agricultura si industria alimentara sunt echipamente care se cauta din ce in ce mai mult, dovada fiind interesul pentru aceste manifestari care de la an la an cresc atat ca numar de expozanti, cat si ca suprafata. Astfel, speram sa ajungem sa echilibram balanta de plati a Romaniei, sa ajungem sa producem cat mai mult in Romania'. Presedintele CCIR a amintit totodata de Targul INDAGRA, care 'a ajuns la cel mai inalt nivel, fiind cel mai mare din sud-estul Europei”, a spus Mihai Daraban in deschiderea.

Presedintele CCIA Braila, Stefan Fusea, a subliniat ca “CCIA Braila isi doreste ca targul sa reprezinte un eveniment de marca care sa corespunda exigentelor si asteptarilor expozantilor si vizitatorilor. Firmele expozante au posibilitatea sa isi prezinte oferta de produse si servicii intr-un cadru adecvat, cu o mediatizare corespunzatoare care sa atraga cat mai multi vizitatori, specialisti din domeniul agricol. Targul este un eveniment binevenit si asteptat de agricultorii din judetul Braila, recunoscut pentru potentialul sau agricol”.

Organizat in parteneriat cu Primaria Braila, Consiliul Judetean Braila si Directia Judeteana pentru Agricultura Braila, pe o suprafata de peste 7000 mp, targul prezinta zeci de utilaje agricole si tehnologii de ultima generatie pentru agricultura de performanta, instalatii de irigat, utilaje si instalatii HoReCa. Participa horticultori, procesatori, dealeri de masini de teren, institutii de cercetare-dezvoltare pentru agricultura, mesteri populari, asociatii li cooperative agricole, banci.

Din programul targului fac parte si evenimente conexe, la fel de importante pentru participanti: prezentari de specialitate pe teme de interes pentru fermieri, informatii referitoare la finantari si alte forme de sprijin prin programe nationale si europene, prezentari de firme si produse, intalniri ale asociatiilor de producatori agricoli, lansarea editiei a XXI-a a Catalogului Targului.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>