Published On: lun, sept. 18th, 2017

”Sistem Alert”, aplicatia pentru avertizarea populatiei prin sms inaintea situatiilor de risc major

Premierul a decis, luni, constituirea unui grup de lucru, gestionat de ANCOM, pentru realizarea unui sistem de avertizare prin intermediul telefoniei mobile, in urma unei intrevederi pe care a avut-o, la Palatul Victoria, cu operatorii de telefonie, reprezentanti ai IGSU, ANCOM si STS.

”Sistemul «Alert» prevede avertizarea prin SMS daca esti in aria geografica”, au precizat pentru MEDIAFAX surse guvernamentale.

Premierul Mihai Tudose a anuntat ca va incepe implementarea unui sistem de alerta prin retelele de telefonie mobila pentru ca cetatenii sa poata primi informatii prins sms atunci cand exista un pericol in zona in care se afla.

Reactia autoritatilor vine dupa ce, in urma furtunilor din vestul tarii, opt persoane au murit, iar alte 137 au fost ranite, fiind afectate 212 localitati din 15 judete.

Premierul Mihai Tudose a cerut implementarea in cel mai scurt timp a sistemului integrat de alertare a populatiei in situatii de risc major, prin mesaj de urgenta transmis pe telefonul mobil, alertele urmand sa fie emise in functie de situatiile de urgenta aparute la nivel regional.

”«Sistem Alert» va functiona prin transmiterea unor mesaje de alerta specifice transmise abonatilor pe telefonul mobil, nu doar printr-un simplu SMS, dupa modelul celor deja existente si functionale in alte state europene. Alertele vor fi emise in functie de situatiile de urgenta aparute la nivel regional – fenomene meteo extreme, incendii majore, risc de explozii, alte calamitati si situatii de risc”, se arata intr-un comunicat remis MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, in paralel cu implementarea sistemului de alerta va fi demarata o campanie de informare publica si pregatire a populatiei pentru utilizarea acestui sistem.

”Sistem Alert” va fi dezvoltat si implementat de ANCOM, IGSU, STS in colaborare cu operatorii de telefonie.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>