Published On: lun, sept. 11th, 2017

S-A INFIINTAT O NOUA ASOCIATIE A PESCARILOR SPORTIVI, IN BRAILA

aspb1Asociatia Pescarilor Sportivi Braila  este o organizatie non-guvernamentala, apolitica, neafiliata vreunei alte structuri existente, fondata de 32 de membri fondatori, in randul carora se regasesc pescari de competitie sportiva si alti pasionati ai pescuitului sportiv din Braila.

Fondatorii acestei organizatii doresc sa creeze legaturi cu organizatii similare din tara pentru a apara pescuitul sportiv si drepturile practicantilor acestuia.

De asemenea vor organiza cursuri de initiere in pescuit pentru copii si tineret si concursuri, in urma carora cei mici si cei mari vor avea posibilitatea de a arat ce au invatat in ale pescuitului.

Scopul fundamental al Asociatiei este incurajarea practicarii pescuitului sportiv ca hobby in conditii civilizate si cu respectarea legii, militand impotriva braconajului piscicol in bazinele naturale si promovand initiative legislative de protejare a resurselor acvatice.

Realizarea acestui scop va fi urmarita prin indeplinirea unor obiective, printre care actiuni de voluntariat de protejare a mediului si de cointeresare a autoritatilor responsabile, prin demersuri de sensibilizare a acestora dar si prin mediatizare in presa scrisa si mediul online, in conditiile legii. De asemenea, obtinerea prin concesiune/inchiriere de la autoritatile administrative sau prin protocoale/conventii cu balti private, a dreptului de a pescui pentru membrii Asociatiei si organizarea de concursuri cu participare interna si intemationala.

“Infiintarea Asociatiei este o idee mai veche a grupului nostru de pescari, care a prins contur in mod natural, urmare a braconajului excesiv si a altor situatii care ameninta acest frumos sport, declara presedintele Asociatiei, dl. Vasile Nitu.  Vom crea legaturi cu organizatii similare din tara si strainatate vom organiza cursuri de initiere in pescuit pentru copii si tineret si de asemenea concursuri de pescuit si vom face tot ce depinde de noi ca sa aparam pescuitul sportiv si drepturile practicantilor acestuia”. Facem o invitatie publica tuturor celor care vor sa ne sprijine, autoritati, mass-media, pasionati ai pescuitului, sa ni se alature pentru ca numai impreuna, facand eforturi concrete, putem cu adevarat sa facem ca aceasta initiativa sa aiba finalitate!,  a adaugat Vasile Nitu.

 

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>