Published On: vin, sept. 1st, 2017

Premierul Mihai Tudose l-a demis pe seful CNAS

Seful CNAS, Marian Burcea a fost demis de premierul Tudose, dupa retinerea acestuia de catre DNA. Premierul l-a imputernicit pe directorul general al institutiei sa preia functia, inca de joi seara.

Seful Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS), Marian Burcea, fostul consilier al lui George Maior, Sergiu Ciobanu, medicul Ion-Razvan Geambasu, care asigura interimatul Directiei Medic-sef din cadrul CASMB si o avocata au fost retinuti de DNA , fiind suspectati de fapte de coruptie.

Surse judiciare au precizat pentru Libertatea.ro ca fostul consilier al fostului sef al SRI ar fi acuzat de trei acte materiale ale faptei de trafic de influenta, in sensul ca ar fi promis ca poate interveni la factori de decizie din CNAS pentru favorizarea unei firme interesate. Sursele citate puncteaza ca promisiunea de interventie de referea la directorul CNAS, Marian Burcea.

Mai precis spun sursele citate, dosarul ar fi fost declansat de denuntul reprezentantei uneia dintre firmele care dorea sa obtina contracte cu casa privind servicii de ingrijire la domiciliu.

Aceasta ar fi explicat procurorilor anticoruptie in detaliu mecanismele de fals si fraudare a banilor destinati acestui segment, respectiv cel al ingrijirii la domiciliu.

Aceleasi surse afirma ca luni bune denuntatoarea ar fi colaborat cu anchetatorii si ar fi purtat tehnica de inregistrare ambientala, producând astfel probele necesare procurorilor DNA pentru demararea dosarului. Premierul Sorin Grindeanu l-a numit in functia de presedinte al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate pe dr. Marian Burcea, in data de 17 martie 2017.  La acea vreme decizia a venit pe fondul demisiei  presedintelui Vasile Ciurchea.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>