Published On: vin, sept. 8th, 2017

Liviu Bratescu (PNL):”Sunt uluit de modalitatea in care guvernul Tudose se raporteaza, chiar in aceste zile, la patrimoniul national”

patrimoniul romaniei

Marti, 6 septembrie, a avut loc, la Palatul Parlamentului, prima reuniune a Comisiei de Cultura, Culte si Minoritati din cadrul Partidului National Liberal. Prezent la eveniment, Presedintele PNL, Ludovic Orban, a atras atentia asupra problemelor existente in acest domeniu, in special in privinta patrimoniului cultural, si, totodata, a subliniat importanta reapropierii PNL de personalitatile culturale ale Romaniei.

Coordonatoul comisiei, cercetator dr. Liviu Bratescu, prim-vicepresedinte al Biroului Permanent Judetean Iasi si consilier judetean, a supus dezbaterii o serie de propuneri si obiective necesare a fi urmarite pentru buna activitate a comisiei. Au fost discutate principalele probleme cu care se confrunta institutiile de cultura, iar specialistii PNL au identificat propuneri concrete, care sa fie puse in aplicare, fie prin proiecte, fie prin amendamente la legile existente sau la cele supuse spre dezbatere publica.

Partidul National Liberal este principalul partid din Romania care urmareste protejarea patrimoniului national. 

„Sunt uluit de modalitatea in care guvernul Tudose se raporteaza, chiar in aceste zile, la patrimoniul national. Declaratiile prim-ministrului pe subiecte precum Rosia Montana sau opera lui Brancusi, Cumintenia Pamantului, ne fac sa ne punem serios intrebarea: «In ce tara traim?». Cu siguranta, nu intr-una europeana, care, in aceasta perioada, sa celebreze Zilele Europene ale Patrimoniului, asa cum se intalmpla in toate celelalte. Din spusele domnului premier Tudose, intelegem ca tara noastra nu mai trebuie sa detina obiective de interes inscrise in patrimoniul UNESCO, doar «nu putem sa declaram toata Romania o arie protejata»", a afirmat coordonatorul Comisiei de Cultura, Culte si Minoritati PNL, dr. Liviu Bratescu.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>