Published On: joi, sept. 21st, 2017

Orgoliile si interesele personale trasforma ideea asociatiei “Dunarea de Jos” dintre Braila si Galati intr-un vis frumos

Asocierile pe care le incearca Primaria Braila se realizeaza doar pe hartie. Dupa ce asocierea cu Primaria Chiscani pentru dezvoltarea Statiunii Lacu Sarat a picat de doua ori si asociatia metropolitana “Dunarea de Jos” pare sa aiba aceeasi soarta. La inceput aceasta asociatie metropolitana parea sa aiba toate sansele sa se realizeze avand in vedere ca liderii celor doua judete au aceeasi culoare politica, dar in prezent, sansele realizarii sunt tot mai mici, in special dupa conflictul izbucnic intre cele doua administratii cu mia de hectare de la Vadeni.

In cea mai recenta conferinta de presa, primarul Marian Dragomir a spus ca cei din Galati s-au suparat cand brailenii au inceput demersurile pentru recuperarea terenului respectiv, dar si ca brailenii la randul lor au fost suparati cand li s-a luat terenul. Referitor la asociatia metropolitana “Dunarea de Jos”, sefii celor doua judete trebuie sa se decida asupra locatiei unde va fi sediul. Galatii isi doresc ca sediul sa fie in orasul lor deoarece este orasul mai mare, iar Dragomir nu este de acord cu aceasta lucru spunand ca “e adevarat ca ei sunt mai mari, dar in ultima perioada, noi ne dezvoltam mai bine”.

“Noi ne-am suparat cand terenul a trecut de la Braila, la Galati. Acum se supara ei, cand terenul trece de la Galati, acolo unde va trece el. Supararea asta e prin rotatie, uneori te bucuri, dar vine si un moment al supararii.

Nu conteaza in momentul de fata unde trece terenul, pentru ca iarasi, aceste suparari sunt trecatoare, peste 10 ani nu voi mai fi nici eu primar, nici cel de la Galati; la fel si presedintii consiliilor judetene – sau nu se stie niciodata.

Noi ne-am inteles pe statut, nu au existat niciun fel de probleme. Ne-am inteles pe denumire, chiar eu am propus ca asociatia sa se numeasca “Dunarea de Jos”, ca sa nu mai existe niciun fel de discutii vizavi de faptul ca incepe cu “Braila” sau “Galati”. Toata lumea a fost de acord. Singurul aspect ramas nerezolvat a fost cel al sediului. Orgoliile brailenilor tind ca sediul sa fie la Braila, ale galatenilor, ca sediul sa fie la ei. E o chestiune pe care putem sa o intelegem. Tocmai pentru a nu mai exista aceste orgolii, eu am propus ca sediul sa fie la mijloc, ori la jumatatea distantei, ori daca nu, in zona cartierului Siret, unde exista deja infrastructura necesara. Sper ca la un moment dat ca toate aceste discutii privind localizarea sediului intr-un oras sau altul sa inceteze, pentru ca noi vrem sa dezvoltam zona dintre Braila si Galati, zona celor 2 orase, sa terminam cu orgoliile si sa facem efectiv aceasta asociatie metropolitana”, a declarat Marian Dragomir.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>