Published On: mie, sept. 27th, 2017

O femeia care a facut un gratar in mijlocul strazii s-a ales cu amenda de 1.000 de lei

gratar_pe_strada_infobrailaIn data de 26.09.2017, in jurul orei 16.00, o patrula din cadrul Serviciului Ordine Publica a Politiei Locale Braila a observat, pe strada Stefan cel Mare, o femeie care facea gratar chiar pe carosabil, spre indignarea vecinilor si a trecatorilor. In conformitate cu prevederile Legii 54/2012, care reglementeaza desfasurarea activitatilor de picnic, femeia in varsta de 47 de ani a fost sanctionata contraventional cu suma de 1.000 de lei.

Politia locala atrage atentia tuturor celor care doresc sa participe sau sa organizeze un picnic sau gratar pe domeniul public, ca trebuie sa aiba in vedere urmatoarele aspecte: conform Legii 54/2012 privind desfasurarea activitatilor de picnic, acestea nu se pot derula decat in zone special amenajate, dotate cu utilitati si facilitati pentru desfasurarea activitatilor de picnic si in care aprinderea focului este permisa. Este, astfel, strict interzisa aprinderea focului pe strazi, in parcari, in curtile interioare ale blocurilor, pe spatiile verzi, in cimitire si oricare alte locatii care nu sunt special amenajate in acest sens. De asemenea, in zonele indicate pentru activitatile de picnic – zonele indicate in planurile de zonificare ale parcurilor aflate in intravilanul localitatilor precum si zonele limitrofe padurilor situate in intravilanul localitatilor, sunt permise activitati de picnic, insa fara a se aprinde focul. Conform legii in vigoare, cei care desfasoara activitati de picnic in afara zonelor special amenajate sau a zonelor indicate pentru astfel de activitati, vor fi sanctionati cu o amenda cuprinsa intre 1.000 si 3.000 de lei.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>