Published On: mie, sept. 20th, 2017

O braileanca de 62 de ani a fost depistata cu virusul West Nile, care a cauzat 7 decese la nivel national

Virusul West Nile care a cauzat deja 7 decese la nivel national a fost depistat la o braileanca de 62 de ani din municipiu. Femeia a fost internata de urgenta la Spitalul Judetean de Urgenta Braila si intrucat avea sintomele specifice, medicii braileni au trimis probe la laboratorul pentru analize al Institutului Cantacuzino. Rezultatele sosite de la Bucuresti au aratat ca femeia, internata la Spitalul Judetean de Urgenta Braila, a fost intepata de un tantar purtator al virusului, starea ei evoluand favorabil, motiv pentru care a fost externata la sfarsitul saptamanii trecute.

Mai mult, in prezent, exista alte doua cazuri de suspiciuni de infectare cu virusul West Nile, probele recoltate fiind trimise la Institutul Cantacuzino pentru confirmarea sau infirmarea existentei virusului.

La nivel national, au fost confirmate 22 de cazuri de infectare cu virusul West Nile, dintre care 7 decese, care au fost inregistrate in Bucuresti (3 cazuri), in Braila, Buzau, Olt si Ialomita cate un caz.

Ce este virusul West Nile?

Virusul West Nile este un virus din familia Flaviviridae, care se gaseste atat in regiunile tropicale cat si in cele temperate. Principala cale de infectie la om este prin muscatura unui tantar infectat. Dar, virusul West Nile nu se transmite de la om la om, nu se ia prin atingere sau sarut. Totusi, virusul West Nile este si o cauza de boala febrila care, ocazional, determina meningita aseptica si encefalita severa, infectii frecvente in randul copiilor si batranilor.

Sindromul de febra determinat de virusul West Nile se deosebeste de alte sindroame prin aparitia frecventa a unei eruptii maculopapulare, concentrata pe trunchi si a unei adenopatii (inflamarea ganglionilor).

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>