Published On: mie, sept. 27th, 2017

“Mon Amour”

Vineri, 29 septembrie 2017 de la ora 19:30 la Biblioteca Judeteana Panait Istrati (Sala de Lectura, et.1) va fi proiectat documentarul Cinema, Mon Amour  – marca KineDok.

Daca la inceputul anilor '90 in tara functionau mai mult de 400 de sali de cinema, in ziua de azi exista mai putin de 30. „Cinema, Mon Amour" prezinta povestea lui Victor Purice – manager, fost operator proiectionist si cinefil impatimit, si a celor doua angajate ale sale, Cornelia si Lorena, in lupta acestora zilnica de a pastra cinematograful Dacia Panoramic din Piatra Neamt in viata. Traind in „epoca de aur" a cinematografiei, Victor viseaza sa readuca zilele de glorie, dar se straduieste din rasputeri sa tina pasul cu noua si cruda realitate. Intr-un cinematograf lipsit de incalzire, care se ruineaza pe zi ce trece, fara niciun ajutor din partea statului care detine cladirea, aceasta batalie a sa seamana cu cea a lui Don Quijote. Desi familia lui Victor traieste in Italia de mai bine de opt ani, acesta refuza sa li se alature deoarece nu se poate desparti de locul unde si-a petrecut cea mai mare parte a vietii. Este convins ca in momentul in care va pleca, cinematograful va fi inchis si va infrunta acelasi destin ca majoritatea cinematografelor din Romania.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>