Published On: mie, sept. 27th, 2017

Ministrul Sanatatii a promovat la Bruxelles candidatura Romaniei pentru relocarea Agentiei Europene pentru Medicamente (EMA)

florian-bodog_INFOBRAILA Prof. dr. Florian BODOG (foto), ministrul Sanatatii si Victor NEGRESCU, ministrul delegat pentru Afaceri Europene au participat astazi, la Bruxelles, la evenimentul public de promovare a candidaturii Romaniei pentru relocarea, la Bucuresti, a Agentiei Europene pentru Medicamente (EMA).

“Sunt mandru sa va propun orasul Bucuresti ca noua casa pentru Agentia Europeana pentru Medicamente si va asigur ca suntem pregatiti sa intram intr-un parteneriat pe temen lung.

Sunt increzator ca relocarea EMA la Bucuresti se va dovedi a fi un pas benefic atat pentru agentie, cat si pentru tara noastra care, in prezent, nu gazduieste nicio institutie a UE.

Vreau sa subliniez faptul ca, in vederea asigurarii continuitatii activitatii EMA, am ales o locatie moderna, high-tech, situata intr-un nou centru business al Capitalei unde au sediul mai multe companii multinationale, cu acces facil la aeroport. De asemenea, Ministerul Sanatatii, in vederea relocarii expertilor si a familiilor lor in Romania, va infiinta un Departament de Sprijin privind Serviciile de Relocare (DSRS), special desemnat pentru a asigura o tranzitie fara probleme.

Stiu ca Romania se bucura de o traditie puternica, recunoscuta international in cercetarea medicala si in stiinta farmaceutica si va aduce un plus de valoare activitatii prestate de Agentia Europeana pentru Medicamente”, a declarat ministrul Sanatatii, prof. dr. Florian BODOG.

In cursa pentru EMA, Romania va concura alaturi de Austria, Belgia, Bulgaria, Croatia, Danemarca, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Malta, Olanda, Polonia, Portugalia, Slovacia, Spania, Suedia.

Tot la Bruxelles, prof. dr. Florian Bodog ministrul Sanatatii a discutat cu Vytenis Andriukaitis, Comisarul European pentru Sanatate. Au fost abordate teme importante precum situatia vaccinarii si acoperirea vaccinala in Romania, accesul pacientilor romani la medicamente si masuri de stopare a exportului paralel. Ministrul Bodog a adus la cunostinta Comisarului demersul sau de a solicita convocarea Consiliului de ministri pentru rezolvarea acestui subiect.

S-a mai discutat si despre stadiul pregatirilor pe care autoritatile romane le fac in vederea preluarii de catre tara noastra a Presedintiei Consiliului UE in primul semestru al anului 2019, dar si despre health technology asessment.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>