Published On: mie, sept. 20th, 2017

Marian Dragomir: “Societatile de salubrizare isi bat joc de modul isi care presteaza acest serviciu”

Ieri, in cadrul unei conferinte de presa, primarul Marian Dragomir a spus ca s-a inceput o monitorizarea foarte stricta a societatilor de salubrizare din oras pentru ca acestea isi bat joc de modul in care presteaza acest serviciu. Mai mult, acesta a subliniat faptul ca una dintre cele trei societati a primit deja doua amenzi.

punct_gospodaresc_infobraila (3) Dragomir s-a aratat dezamagit si de faptul ca lipsa de bun simt al unor braileni a facut ca muntii de gunoaie sa reapara in locurile care au fost curatate anul trecut in campania de ecologizare a orasului. Totusi, in cartierul Hipodrom s-a identificat o locatie in care s-a creat primul punct gospodaresc, pentru a incerca si o noua abordare. Dupa inaugurarea Pietei Microhala, Dragomir a mers cu presa la locul respectiv. Aici a fost gasit un cetatean care ”fura” din gunoaiele depozitate acolo. Primarul a spus ca in viitor, locatarii blocurilor din acea zona vor primi cartele de acces in acel punct gospodaresc, unde se colecteaza selectiv gunoiul.

“Rezultatele nu sunt bune, sunt dezastruoase, o societate a primit deja 2 amenzi (Eco SA – n.r.). Urmeaza verificari la fel de drastice peste tot. Avem urmatoarea problema: am inceput anul trecut o actiune de ecologizare in toate cartierele din Braila, iar gunoiul a aparut la loc. Sigur nu l-au adus angajatii Primariei, l-au adus unii dintre vecinii nostri, care nu au bunul simt sau nu au normele de igiena privind respectarea noastra, a tuturor, in acest oras. Nici societatile de salubrizare nu detin mijloacele necesare pentru a avea un oras curat, niciuna dintre cele 3. (…) Referitor la cele 3 societati: una dintre ele este a Primariei municipiului Braila, a fost preluata cu o datorie imensa, anul trecut au incheiat o esalonare de peste 42 de miliarde lei vechi la Finante, pe o datorie istorica, mai au alte sume importante de plata catre diversi furnizori si o dotare extraordinar de slaba. Din pacate, nici celelalte 2 societati private nu sunt un exemplu de urmat in Braila, din punct de vedere al managementului salubrizarii. Si containerele lor sunt intr-o stare la fel de degradata si nu am putea sa spunem azi ca daca scoatem unul dintre ele, vine societatea ideala, care va aduce municipiul Braila la standardul de curatenie pe care ni-l dorim cu totii.

punct_gospodaresc_infobraila (1)Va trebui sa luam o decizie cu totii, in CLM, daca tehonologizam societatea Primariei printr-o investitie majora (containere noi, masini de salubrizare noi) astfel incat sa-si acopere in totalitate sectorul pe care-l gestioneaza, la fel cum am facut investitiile si la <<Braicar>>, in autobuze. Ati vazut ca pe zona de transport public nu a functionat, in cele din urma, activitatea de maxi-taxi, ne aducem aminte cu totii de acele maxi-taxi din care cadeau usile. Se pare ca nici pe zona de salubrizare lucrurile nu functioneaza cum trebuie. Societatea Primariei este cu o dotare foarte veche, iar celelalte 2 societati private, la randul lor, isi bat joc de modul in care presteaza acest serviciu”, a spus Dragomir.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>