Published On: vin, sept. 22nd, 2017

Marian Dragomir, despre problemele cu restantele de la apa: “La telefonia mobila nu are nimeni restanta ca dupa aceea nu mai poate sa posteze pe Facebook”

Astazi, in cadrul unei conferinte de presa, liderul PSD Braila, Ion Rotaru, a vorbit despre schimbarea legislatiei in ceea ce priveste acordul asociatiilor de proprietari pentru o contorizare individuala la apa. In prezent, conform legislatiei in vigoare, pentru a se trece la o astfel de contorizare este nevoie de acordul tuturor celor din bloc, lucru greu de realizat, in conditiile in care datornicii nu vor dori contorizarea individuala. Rotaru a vorbit despre posibilitatea ca in viitorul apropiat acordul sa se faca cu o majoritate simpla, adica 50%+1.

“Este limpede faptul ca la situatia pe care o avem astazi se impune o asemenea masura(n.r. contorizarea individuala), avand in vedere restantele foarte mari ale unora care sunt rau platnici, unii dintre ei nu neaparat ca nu au avut posibilitatea, unii au fost neglijenti… au fost situatii si situatii. Cert e ca este o situatie reala, ea trebuie gestionata ca atare si trebuie gasite solutii, iar una dintre solutii este aceasta contorizare individuala. Noi am avut o discutie, o s-o reluam ca sa vedem care ar fi formula care sa functioneze din aceasta perspectiva, dar va fi pana la urma foarte important daca cineva va ataca la Curta Constitutionala, pe neconstitutionalitate asemenea decizii ale Parlamentului, pentru ca intr-adevar vorbim de proprietate, de drepturile pe care le are proprietarul”, a spus Ion Rotaru.

La randul sau, primarul Dragomir a spus, din nou, ca sustine acest tip de contorizare pentru a scapa de rau platnicii in urma carora sufera cei care sunt la zi cu facturile. Acesta a spus ca isi doreste ca si la apa sa se intample la fel ca la gaze, curent sau cablu, acolo unde daca nu platesti ramai fara aceste facilitati, ramai doar tu ca si rau platnic, nu intreg blocul.

“Exista la ora actuala in Braila retea pentru gaze, ea este in interiorul scarii, langa reteaua de gaze, pe foarte multe scari, exista reteaua pentru televiziune prin cablu care este pozata. La fel se poate face si cea pentru apa. Lucrurile sunt foarte simple daca unii vor. Dar atunci cand se cauta diferite subterfugii ca sa mai picure un pic robinetul in cada sau ca sa nu fii nevoit sa platesti la timp, atunci gasim o opozitie de fiecare data. Ia uitati-va de exemplu la gaze nu are nimeni restanta, pentru ca-i intrerupe gazul, la energie electrica nu are nimeni restanta, pentru ca-i intrerupe curentul, la cablu nu are nimeni restanta, la telefonia mobila nu are nimeni restanta ca dupa aceea nu mai poate sa vorbeasca sau sa posteze pe Facebook. La apa foarte multi oameni care au posibilitati financiare au restante, iar unii care sunt in regula sufera din cauza celorlalti. Acesta este motivul pentru care si eu sunt adeptul contorizarii individuale si contractarii fiecarui apartament”, a spus primarul Dragomir.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>