Published On: joi, sept. 21st, 2017

Jardarmii braileni prezenti la datorie / In sezonul estival au participat la aproape 100 de misiuni

In conformitate cu Planul propriu de masuri privind asigurarea ordinii si sigurantei publice pe timpul sezonului Estival 2017, I.J.J. Braila a luat masuri specifice pentru asigurarea climatului de ordine si siguranta publica in Statiunea Balneo-climaterica Lacu Sarat precum si in celelalte zone in care s-a inregistrat o afluenta crescuta de persoane.

Astfel, in baza Planului de cooperare incheiat intre Inspectoratul de Jandarmi Judetean Braila si Inspectoratul de Politie al Judetului Braila, efectivele Postului de Jandarmi Lacu Sarat, au executat misiuni de mentinere a ordinii publice in statiunea balneoclimaterica pentru cresterea sigurantei turistilor veniti la tratament. De asemenea, efectivele postului au executat si misiuni de ordine publica, in sistem integrat, in zonele adiacente statiunii, impreuna cu lucratorii de politie.

In municipiul Braila, in zonele de agrement Parc Monument si Faleza Dunarii, in conformitate cu Planul Unic de Ordine si Siguranta Publica, mentinerea ordinii se executa de Politia Locala Braila. Efectivele de jandarmi au actionat in aceste zone cu ocazia asigurarii masurilor de ordine publica la activitatile cultural artistice, sportive, etc. cu public numeros si in urma solicitarilor prin apelul de urgenta „112”.

Efectivele de ordine publica au fost planificate in misiuni in functie de  situatia operativa existenta si evolutia acesteia, de datele si informatiile furnizate de structura proprie de cercetare-documentare si de solicitarile primite de la structurile cu care sunt incheiate planuri / protocoale de cooperare / colaborare.

In perioada analizata au fost executate 95 misiuni de asigurare a ordinii publice, cu un efectiv total de 781 jandarmi, astfel:

–  4 misiuni de asigurare a ordinii publice cu ocazia manifestarilor de  protest;

– 51 misiuni de asigurare a ordinii publice la manifestarile cultural-artistice;

– 25 misiuni de asigurare a ordinii publice la manifestarile sportive;

– 10 misiuni de asigurare a ordinii publice la manifestarile religioase;

–  3 misiuni de asigurare a ordinii publice cu ocazia vizitelor oficiale;

–  2 alte tipuri de manifestari.

Pe timpul executarii misiunilor de asigurare a ordinii publice nu au fost inregistrate evenimente negative care sa tulbure buna desfasurare a manifestarilor.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>