Published On: mar, sept. 26th, 2017

Intrevederea ministrului Educatiei Nationale cu comisarul european pentru educatie, cultura, tineret si sport

liviu marian pop_tibor navracsics_infobrailaMinistrului Educatiei Nationale, Liviu Marian Pop, participa in perioada 25-26 septembrie 2017, la editia a treia a Global Education Industry Summit (Summitul mondial al sectorului educational). Evenimentul are ca tema de dezbateri „Scolile la intersectia cu inovatia in orase si regiuni” si este organizat in Luxemburg de Comisia Europeana, Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE) si Ministerul Educatiei, Copilului si Tineretului din Luxemburg.

In marja acestui summit, ministrul Liviu Marian Pop a avut o intrevedere bilaterala cu Tibor Navracsics, comisarul european pentru educatie, cultura, tineret si sport. Obiectivul intrevederii l-a constituit explorarea mijloacelor de cooperare in perspectiva detinerii de catre Romania, in intervalul 1 ianuarie – 30 iunie 2019, a Presedintiei Consiliului Uniunii Europene.

Demnitarul roman a subliniat interesul tarii noastre pentru o colaborare stransa cu serviciile Comisiei Europene, in vederea stabilirii corespondentei dintre prioritatile Presedintiei Romaniei si cele ale Comisiei Europene. In acest sens, ministrul Liviu Marian Pop a evidentiat prioritatea principala a Presedintiei romane, respectiv competentele, cu accent pe competentele digitale si lingvistice, in contextul mai larg al Noii Agende pentru competente in Europa.

De asemenea, ministrul roman a exprimat intentia Ministerului Educatiei Nationale de a organiza la Bruxelles, in contextul participarii la Consiliul Educatie din noiembrie 2017, o intalnire pregatitoare pentru programul TRIO-ului Romania–Finlanda-Croatia, la care vor fi invitati si reprezentanti ai Comisiei Europene.

Comisarul european a apreciat initiativa MEN si a adresat, la randul sau, o invitatie ministrului Liviu Marian Pop de a participa la prima reuniune la nivel inalt privind educatia, care se va desfasura in 25 ianuarie 2018, la Bruxelles, si va avea ca teme competentele de baza ale tinerilor din Europa, nevoia urgenta de a solutiona problema inegalitatilor in sistemele de invatamant si necesitatea unor investitii mai mari in educatie.

Global Education Industry Summit este o platforma de dialog intre ministrii educatiei si industria globala de profil, reprezentata de lideri ai sectorului privat, recunoscuti ca inovatori in domeniul educational, pentru a discuta scopul si strategiile in educatie.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>