Published On: mar, sept. 26th, 2017

Intrevedere a vicepremierului Ion-Marcel Ciolacu cu o delegatie AmCham, in perspectiva Conferintei ”Trade Winds” din 18-20 octombrie, de la Bucuresti

Vicepremierul Ion-Marcel Ciolacu a discutat astazi, la Palatul Victoria, cu o delegatie a Camerei de Comert Americane in Romania (AmCham – American Chamber of Commerce in Romania), despre politicile economice si fiscale promovate de Guvern pentru atragerea investitorilor. Intalnirea a avut loc in perspectiva editiei din acest an a Conferintei romano-americane ”Trade Winds”, ce va avea loc in perioada 18-20 octombrie, la Bucuresti, si la care sunt asteptati sa participe reprezentantii a circa 100 de companii americane si aproximativ 50 de companii romanesti.

Accentul a fost pus pe pregatirea cat mai buna a acestui eveniment, pe solutiile de cooperare pentru cresterea competitivitatii economiei romanesti si sustenabilitatea ei pe termen lung, precum si pe dialogul permanent al factorilor decizionali cu reprezentantii sectorului privat.

In acest scop, Guvernul pregateste deja o platforma de dialog cu reprezentantii sectorului privat, dupa modelul existent la nivel institutional cu partenerii de dialog social. De asemenea, un grup de lucru format din reprezentanti ai Guvernului Romaniei, ai Camerei de Comert si Industrie a Romaniei si ai AmCham, cu sprijin si la nivel diplomatic, va asigura contactul la nivel institutional cu reprezentantii mediului de afaceri interesati sa participe la conferinta Trade Winds din luna octombrie.

”Ne dorim ca parteneriatele de business ce vor fi discutate in cadrul conferintei de la Bucuresti sa se concretizeze si sa atragem cat mai multi dintre investitorii care vor participa la evenimentul de la Bucuresti”, a declarat vicepremierul Ion-Marcel Ciolacu, subliniind intreaga deschidere a Guvernului pentru sustinerea investitiilor si importanta Parteneriatului Strategic cu SUA. In acest context, membrii delegatiei romane au prezentat masurile cele mai importante adoptate de Guvern sau avute in vedere pentru perioada urmatoare in scopul imbunatatirii colectarii bugetare. ”Obiectivul Guvernului este identificarea si adoptarea acelor solutii fiscale prin care sa imbunatatim colectarea, fara a afecta mediul de afaceri si tinand cont de opiniile venite din spatiul public”, a asigurat vicepremierul Ion-Marcel Ciolacu.

In perioada urmatoare vor avea loc intalniri pe teme punctuale ale reprezentantilor Guvernului Romaniei cu cei ai AmCham, prima dintre ele fiind axata pe proiectul de buget pentru 2018, astfel incat obiectivele guvernamentale prioritare sa fie cunoscute din timp de potentialii investitori.

La randul lor, reprezentantii AmCham si-au exprimat disponibilitatea pentru un dialog constructiv si asistenta tehnica in relatia cu partea romana, in interesul comun de crestere a competitivitatii economiei Romaniei si atragerea de investitii straine, inclusiv cresterea absorbtiei de fonduri europene.

Presedintele AmCham Romania, Jaak Mikkel, a salutat cu acest prilej masurile adoptate de Guvern in ceea ce priveste stimularea investitiilor cu impact major in economie si a sectorului IT, dar si acreditarea tuturor autoritatilor de management si control in domeniul absorbtiei fondurilor europene. Pe de alta parte, reprezentantul AmCham a evocat si perspectiva oferita de conferinta ”Trade Winds” firmelor romanesti interesate de a intra pe piata americana.

La intalnire au participat ministrul Finantelor Publice, Ionut Misa, ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, ministrul Energiei, Toma Petcu, secretarul de stat in Ministerul Economiei Petre Niculescu si consilierii de stat Ramona Lohan si Florin Vodita. Delegatia AmCham a fost condusa de presedintele organizatiei, Jaak Mikkel.

Trade Winds reprezinta cel mai mare eveniment de promovare comerciala organizat anual de catre Departamentul Comertului al SUA, care anul acesta se afla la cea de-a zecea editie.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>