Published On: mar, sept. 19th, 2017

Informare METEO: Instabilitate atmosferica, vant puternic, ploi torentiale si grindina / Care sunt zonele vizate

Administratia Nationala de Meteorologie a emis o informare meteo valabila in urmatoarele zile. Vom avea parte de instabilitate atmosferica si intensificari ale vantului, informeaza Realitatea.net.

Informarea meteo este valabila in intervalul 19 Sep 2017, ora 17:00 – 21 Sep 2017, ora 23:00. Se asteapta instabilitate atmosferica si intensificari ale vantului.

La munte, in Maramures, nordul Moldovei si al Transilvaniei, local in Oltenia, Muntenia si Banat in seara zilei de marti (19 septembrie) si in noaptea de marti spre miercuri (19/20 septembrie) vor fi perioade in care vremea va fi instabila. Vor fi averse torentiale, descarcari electrice si pe arii restranse grindina.

Incepand de miercuri dupa-amiaza (20 septembrie), fenomene specifice instabilitatii atmosferice se vor semnala in cea mai mare parte a tarii.

In intervale scurte de timp sau prin cumulare se vor inregistra cantitati de apa ce vor depasi local 20 l/mp si izolat 40 l/mp.

In majoritatea regiunilor vor fi intensificari temporare ale vantului, ce vor lua si aspect de vijelie, cu viteze la rafala ce vor depasi 50…60 km/h.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>