Published On: lun, sept. 18th, 2017

HC Dunarea Braila a obtinut prima victorie in noul sezon / Vicecampioana a invins fara probleme AHCM Slobozia

In acest weekend, HC Dunarea Braila a reusit sa sparga gheata si sa obtina prima victorie in noul sezon al Ligii Nationale. Dupa ce a pierdut primele doua meciuri la limita, 15-14 cu Danubius Galati si 31-30 cu Bistrita, brailencele au invins fara drept de apel AHCM Slobozia.

Gazdele au mai inceput mai bine partida si au deschis rapid scorul, ulterior reusind sa se desprinda la 4-1 in minutul 4, fiind singura data in care gazdele au fost in avantaj. Pana la minutul 13, capitanul brailencelor, Elena Voicu a inchis poarta, permitandu-le oaspetelor sa preia conducerea pe tabela de marcaj, scor 5-4. Pana in minutul 20 s-a mers cap la cap, atunci cand Dunarea s-a desprins pentru prima data la 2 goluri, scor 7-5. Pana la finalul primelor 30 de minute, diferenta dintre cele doua formatii a continuat sa creasca, iar la pauza scorul era de 13-8 in favoarea Brailei.

Repriza a doua a inceput, la fel cum s-a terminat prima, cu Braila in atac. La prima faza a partii a doua Alina Czeczi Vatu a marcat, dar replica gazdelor a venit imediat reusind doua goluri rapide. In minutul 37, diferenta de 6 goluri, inregistrata si la inceputul reprizei, s-a refacut, scor 16-10. Imediat dupa, gazdele au lasat impresia ca pot reveni in meci dupa ce au marcat doua goluri, apropiindu-se la patru lungimi de unda. Totusi, aceasta tresarire de orgoliu nu a fost decat un foc de paie, brailencele refacand imediat diferenta de 6 goluri. Mai mult, in minutul 57, ecartul dintre cele doua formatii a ajuns pentru prima data la 8 goluri, diferenta ce avea sa se pastreze pana la ultimul fluier al arbitrului care a consemnat o victorie cu 26-18 pentru HC Dunarea Braila.

Pentru HC Dunarea Braila au marcat: Cristina Gheorghe – 8 goluri (6 de la 7 m), Alina Vatu – 7, Diana Axinte -5, Iryna Shutska Burtea -3, Anamaria Berescu -1, Gabriella Szucs -1, Diana Drutu -1.

Dupa aceasta victorie, Braila a urcat pe locul 6 in campionat cu trei puncte. Dupa primele trei etape, trei echipe au maxim de puncte, campiona CSM Bucuresti, SCM Craiova si Corona Brasov. Pentru Braila urmeaza un meci dificil pe propriul teren in compania formatiei HCM Rm. Valcea. Meciul se va disputa duminica 8 octombrie, de la ora 16:00.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>