Published On: vin, sept. 1st, 2017

GALERIE FOTO: Lectie de omenie din partea jandarmilor / Plecati sa amendeze o familie, au salvat-o din saracie

Jandarmii aradeni au predat o lectie de omenie tuturor. Acestia au fost sesizati intr-o seara de februarie ca, intr-un parc din municipiul Arad, un barbat incearca sa rapeasca un copil, au plecat sa amendeze familia minorului. La locuinta acestuia, jandarmii au gasit o cu totul alta realitate, care i-a impresionat pana la lacrimi si i-a determinat sa ajute.

“Era o seara geroasa de februarie a acestui an, cand  la dispeceratul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Arad s-a primit un apel  prin numarul unic de urgenta 112. Un grup de adolescenti sesiza faptul ca, intr-un parc din Municipiul Arad, un barbat de aproximativ 45 ani, incearca sa rapeasca un copil.

Ajunsi de urgenta la fata locului, jandarmii au identificat copilul in cauza, dar barbatul disparuse. In urma verificarilor, insa, jandarmii au constatat ca situatia este alta…

De fapt barbatul reclamat este tatal baietelului de 11 ani si venise dupa el in parc pentru a-l duce acasa, fiind o ora destul de inaintata. Baiatul insa refuza sa plece, manifestandu-se prin strigate.  Intrebat de jandarmi despre motivul refuzului, acesta a marturisit ca nu mai doreste sa se intoarca acasa pentru ca acolo este frig si intuneric pentru ca nu au curent electric.

Colegii nostri l-au luat pe baiat, alaturi de sora mai mare (13 ani), aflata si ea in parc, si i-au condus la adresa de domiciliu indicata de ei,  parintii urmand a fi sanctionati pentru lasarea minorilor nesupravegheati. Insa, dupa discutiile avute cu tatal copiilor si vecinii lui, jandarmii au aflat ca barbatul isi creste sigur copiii, cu eforturi uriase, de aproximativ 4 ani de cand a divortat si nu mai stie nimic de mama celor mici. Le-a marturisit ca de curand a ramas si fara serviciu, ca traiesc in conditii saracacioase, fara curent, gaz, apa calda, care le-au fost oprite pentru acumularea de datorii catre furnizori. Cu toate acestea parintele nu si-a neglijat copiii, s-a preocupat de educatia lor si, pentru a avea ce le pune pe masa, lucreaza cu ziua, fara a se gandi vreo clipa sa-i abandoneze.

Impresionati de cele constatate, jandarmii s-au hotarat sa nu ii abandoneze nici ei pe cei doi copii. Au strans bani de la colegi si de la alte persoane care, afland de caz, au dorit sa ajute. Astfel au fost platite facturile restante, le-au fost aduse obiecte electrocasnice – frigider, butelie pentru aragaz,  boiler – diferite alte bunuri de prima necesitate, precum si produse alimentare.

Jandarmii s-au interesat si de situatia scolara a celor doi copii si, constatand ca, in ciuda conditiilor de acasa, fata are rezultate deosebite la invatatura, s-au hotarat sa ii ajute si  in continuare pentru procurarea rechizitelor si a tot ceea ce le este necesar pentru a parcurge cu bine anul scolar care va incepe in curand.

In momentul de fata, tatal are un loc de munca stabil, situatia familiei ameliorandu-se putin. Jandarmii insa sunt hotarati  sa le ramana alaturi celor doi copii cat va fi nevoie. Tot ei spun ca nu fac gestul acesta asteptand recunostinta si admiratia celorlalti, ci pentru ca au simtit ca acesta este pasul normal pe care trebuie sa il faca dupa ce au descoperit greutatile familiei”, se arata intr-o postare pe pagina de Facebook a Jandarmeriei Romane.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>