Published On: mie, sept. 20th, 2017

Furtunile si ploile ajung si la Braila

Ploile si vijeliile nu se dau duse usor. Miercuri, acestea vor cuprinde aproape toata tara, exceptie facand doar Dobrogea. Iar zilele de joi si vineri nu vor fi diferite, ploile ajungand spre sfarsitul saptamanii si in estul tarii si disparand din Oltenia.

Meteorologii au emis o avertizare de vreme rea care ar putea afecta si zona Brailei, in intervalul cuprins intre 19 septembrie, ora 17.00, si 21 septembrie, ora 23.00. In aceasta perioada se asteapta vant ce poate capata aspect de vijelie, averse torentiale si descarcari electrice.

Potrivit meteorologilor, incepand de miercuri dupa-amiaza, fenomene specifice instabilitatii atmosferice se vor semnala in cea mai mare parte a tarii. In intervale scurte de timp sau prin cumulare se vor inregistra cantitati de apa ce vor depasi local 20 l/mp si izolat 40 l/mp.

In majoritatea regiunilor vor fi intensificari temporare ale vantului, ce vor lua si aspect de vijelie, cu viteze la rafala ce vor depasi 50…60 km/h.

Miercuri, temperaturile vor ramane mari in Muntenia si Dobrogea, regiuni pentru care este anuntata o maxima de 31 de grade, si Moldova, unde se vor atinge 30 de grade. Cel mult 26 de grade vor fi in Oltenia si Transilvania, maximum 24 in Maramures si 23 in Banat in Crisana.

Joi, nu vor fi mari diferente fata de ziua precendenta. Descarcarile electrice nu vor mai insoti, insa, precipitatiile decat in sud-estul tarii.

In ceea ce priveste temperaturile, acestea scad in toata tara. Cel mai cald va fi in Dobrogea, unde ANM anunta o maxima de 28 de grade, si Muntenia si Moldova, unde temperaturile vor urca pana la 26 de grade. In Oltenia nu vor fi mai mult de 21 de grade, in Transilvania nu se vor depasi 19 grade Celsius, iar in Maramures 18. Cel mult 16 grade vor fi in Crisana si Banat.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>