Published On: lun, sept. 4th, 2017

Expozitia Constantin Dipse – Florile Centenarului

DIPSE - despre pictor (1) „O idee excelenta!”, asa raspund numerosii vizitatori ai Gradinii Botanice din Bucuresti, cand descopera, surprinsi, expozitia „Florile Centenarului” dedicata pictorului Constantin Dipse (1917-2010), la 100 de ani de la nastere.

Intr-o foarte buna colaborare cu urmasii (sotia si fiul) pictorului, pe o alee pe care odinioara se plimba artistul, sunt expuse panouri reprezentand tablouri cu flori si detalii din acestea.

Multi dintre vizitatorii Gradinii Botanice din Bucuresti – organizati in grupuri (elevi ori adulti), calatori straini ocazionali, tineri, persoane varstnice precum si numeroase familii cu copii – sunt intampinati de florile pictorului Constantin Dipse – branduse, dalii, narcise, frezii, flori de camp, feriga si altele – care, in culori stralucitoare, aduc zambete pe fete si bucurie in suflet.

Ca in orice sala de expozitii, desi sub cerul liber, vizitatorii sunt intampinati de sotia pictorului care le vorbeste de viata si opera artistului.

Conducerea Gradinii a acceptat si sustinut proiectul, prelungind pentru inca doua sezoane – de vara si de toamna 2017 – durata expozitiei ce a fost deschisa in aprilie.

Astfel, proiectul expozitional puncteaza deopotriva actiuni cultural-educative si formative, articulandu-se armonios cu obiectivele institutiei noastre privind educatia pentru mediu.

Asteptam cu drag vizita dumneavoastra, oricat de departe ati locui de Bucuresti.

 

 

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>