Published On: mie, sept. 27th, 2017

Doi barbati cautati pentru jaf armat in Austria au fost prinsi in Braila

Doi barbati, cu varste de 37, respectiv 38 de ani, pe numele carora autoritatile austriece au emis mandate europene de arestare pentru jaf armat si aderare la grup infractional, au fost depistati de politistii din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Braila.

La data de 26 septembrie, politistii Serviciului de Investigatii Criminale au depistat doi barbati, cu varste de 37, respectiv 38 de ani, din Braila, urmariti international. Pe numele acestora, autoritatile judiciare din Austria au emis mandate europene de arestare, pentru infractiunile de jaf armat si aderarea la un grup infractional, comise pe teritoriul acestui stat, in cursul anului 2016.

In fapt, cei doi sunt banuiti ca, la data de 01.12.2016, ora 01:40, ar fi patruns intr-un magazin, din orasul Bruck an der Leitha, din Austria, fortand usa de la intrare cu un levier, dupa care ar fi spart toate rafturile acestuia, cauzand un prejudiciu de aproximativ 40.000 de euro, si ar fi sustras peste 100 de telefoane mobile, in valoare de aproximativ 42.000 de euro.

Pentru depistarea celor in cauza, politistii au beneficiat de date si informatii suplimentare, obtinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Politieneasca Internationala – Inspectoratul General al Politiei Romane.

Cei doi barbati au fost prezentati Parchetului de pe langa Curtea de Apel Galati, care a emis ordonante de retinere pentru 24 de ore, urmand a fi prezentati Curtii de Apel Galati, in vederea demararii procedurilor de predare catre autoritatile din Austria.

Acestia au fost incarcerati in Centrul de Retinere si Arestare Preventiva al Inspectoratului de Politie Judetean Galati.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>