Published On: lun, sept. 11th, 2017

Comisarul sef de penitenciare, Marian Dobrica: “Si in unitatile de detentie, inceperea unui nou an de invatamant reprezinta un eveniment in sine, fiind sarbatorit prin manifestari specifice…..”

Deschidere an scolarAcesta  le doreste elevilor din centrul de detentie Tichilesti, mult succes in noul an scolar, cadrelor didactice, putere de munca, rabdare si tenacitate in atingerea obiectivelor propuse, iar, personalului de penitenciar implicare si receptivitate la toate solicitarile care vizeaza derularea procesului instructiv-educativ in bune conditii.

Luna septembrie nu marcheaza doar debutul anotimpului toamna, ci si inceputul unui nou an scolar, cu toata incarcatura emotionala si responsabilitatile ce decurg din organizarea si derularea procesului instructiv-educativ. In calitate de elevi, profesori sau parinti, cu totii pornim, in acest nou inceput, cu incredere si cu dorinta de a trece peste toate obstacolele, inevitabile atunci cand este vorba de invatare si de slefuirea unor caractere.

Educatia este un proces anevoios, care presupune responsabilizare, efort intelectual, perseverenta si, nu in ultimul rand, incredere in fortele proprii si in capacitatea de a depasi dificultatile ce apar in calea atingerii unor obiective care vizeaza dezvoltarea individului si pregatirea lui pentru a fi util societatii din care face parte.

Si in  unitatile de detentie, inceperea unui nou an de invatamant reprezinta un eveniment in sine, fiind   sarbatorit prin manifestari specifice, reintegrarea sociala  a persoanelor care executa pedepse si masuri privative de libertate fiind conditionata de definitivarea acestei pregatiri scolare. Prin urmare, incurajam si sustinem persoanele care au solicitat continuarea studiilor in perioada de detentie, intelegand, astfel, beneficiile pe care educatia le poate avea pentru fiecare individ, chiar daca varsta scolarizarii a fost, poate, depasita.

Suntem constienti ca, atat pentru elevi, cat si pentru cadrele didactice nu va fi un drum plin doar cu succese, dar suntem ferm convinsi ca eforturile vor fi rasplatite si satisfactiile personale nu se vor lasa prea mult asteptate. De asemenea, suntem siguri ca personalul didactic va face toate eforturile pentru a transmite, elevilor, cunostintele de care au nevoie, la fel cum suntem convinsi ca cei din banci vor dovedi receptivitate si isi vor da silinta sa patrunda tainele stiintelor”, sustine Comisarul Sef de penitenciare, Marian Dobrica.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>