Published On: joi, sept. 21st, 2017

Codul galben de furtuni se prelungeste / ANM a emis o alerta meteo pentru toata tara

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis o atentionare cod galben de averse torentiale, caderi de grindina si descarcari electrice in aproape toata tara, in timp ce cinci judete se afla, joi dimineata, sub cod portocaliu. Doar judetele Tulcea si Constanta nu sunt afectate de instabilitatea atmosferica.

Potrivit ANM, pana la ora 21.00, in cea mai mare parte a tarii vor fi perioade in care instabilitatea atmosferica va fi accentuata si se va manifesta prin averse torentiale, caderi de grindina si descarcari electrice. In intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitatile de apa vor depasi 25 – 30 l/mp si cu precadere in nord-vestul tarii si in zona Carpatilor Occidentali pe arii restranse 50-60 l/mp.

Temporar, vantul va avea intensificari cu viteze care la rafala vor atinge 55 – 60 km/h, iar in timpul ploilor vor fi rafale de peste 65 – 70 km/h si vijelii.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>