Published On: mie, sept. 6th, 2017

CETATEAN TURC, DEPISTAT CU SEDERE ILEGALA IN BRAILA

Politistii de imigrari au depistat un barbat de 38 de ani, din Turcia, care nu a parasit teritoriul Romaniei la expirarea perioadei de sedere stabilite prin viza. Acesta a fost sanctionat contraventional si obligat, prin decizie de returnare, sa paraseasca tara in termen de 15 zile.

La data de 05 septembrie, politistii Inspectoratului General pentru Imigrari –Biroul pentru Imigrari al judetului Braila, impreuna cu politisti din cadrul I.P.J. Braila, au desfasurat o actiune pe linia prevenirii si combaterii sederii ilegale a cetatenilor straini, pe raza de competenta.

In urma activitalilor intreprinse, politistii de imigrari au depistat, cu sedere ilegala, un barbat de 38 de ani, din Turcia.

In urma verificarilor efectuate, s-a stabilit ca acesta a intrat legal in tara noastra in baza unei vize de scurta sedere in scop de vizita, insa la expirarea dreptului de sedere nu a parasit teritoriul Romaniei.

Politistii de imigrari au emis pe numele barbatului o decizie de returnare prin care este obligat sa paraseasca teritoriul Romaniei, in termen de 15 zile. Totodata, strainul a fost sanctionat contraventional cu amenda in valoare de 400 de lei, conform OUG 194/2002 privind regimul strainilor in Romania, republicata.

Inspectoratul General pentru Imigrari prin structurile sale teritoriale continua organizarea unor astfel de actiuni, solicitand cetatenilor straini sa acorde interes reglementarii legale a dreptului de sedere pe teritoriul Romaniei.

***

Politia face apel catre toti cetatenii straini de pe raza judetului si conteaza pe respectul dumneavoastra fata de legislatia in domeniu, invitandu-va sa o contactati pentru orice aspect legat de aplicarea prevederilor legale, la sediul Biroului pentru Imigrari al judetului Braila, din strada Ana Aslan nr.39, la numarul de telefon 0239-606100, sau vizitand site-ul public la adresa www.igi.mai.gov.ro.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>