Published On: mie, sept. 27th, 2017

Cati bani facea manelistul Dani Mocanu de pe urma fetelor trimise la produs

Manelistul Dani Mocanu a fost saltat ieri de mascati sub acuzatia de proxenetism si aderare la grup infractional organizat. Din 2016, Dani Mocanu ar fi fost  „carausul de bani” al gruparii de prostitutie care actiona in Marea Britanie si Irlanda.

Unele dintre fetele racolate din Romania pentru a deveni prostituate in Marea Britanie si Irlanda erau folosite de manelist in videoclipuri. Conform surselor citate de postul de televiziune Antena 3, manelistul ar fi primit intre 500 si 1000 de lire pe zi de la fiecare prostituata adusa in Marea Britanie.

“Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism- Biroul Teritorial Dambovita  impreuna cu  ofiteri  de politie judiciara din cadrul  Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Dambovita au efectuat, marti, 26 septembrie 2017, 13 perchezitii domiciliare, dintre care 9 pe raza judetului Dambovita, 2 in Arges si 2 in Bucuresti,  in cadrul unei actiuni vizand destructurarea unui grup infractional organizat specializat in savarsirea infractiunilor de trafic de persoane, proxenetism si spalare de bani.

In cauza, exista suspiciunea rezonabila ca incepand cu anul 2011 si pana in prezent a fost initiat si constituit un grup infractional organizat, format din 19 suspecti, care a avut ca scop racolarea si exploatarea  pe teritoriile Romaniei si Marii Britanii a mai multor persoane de sex feminin, obtinand importante beneficii materiale din aceasta activitate infractionala.

S-a retinut ca membrii grupului au determinat si inlesnit practicarea prostitutiei prin asigurarea cazarii in locuinte inchiriate pe teritoriul Marii Britanii  asigurand totodata mijloacele materiale necesare promovarii pe site-urile destinate serviciilor sexuale, pentru practicarea prostitutiei.

De asemenea, membrii grupului  au  transferat din Marea Britanie in Romania, atat personal cat si prin societati de transfer monetar, prin folosirea de persoane interpuse si intermediari, sumele de bani obtinute din activitatea infractionala precum si ascunderea provenientei ilicite a banilor, prin cumpararea de bunuri mobile si imobile.

Pana in prezent, cu ocazia perchezitiilor domiciliare au fost indisponibilizate sumele de  39.850 de lei, 1.000 de euro, 5 autoturisme ,15 telefoane mobile, cartele SIM si mai multe inscrisuri si documente.
La sediul DIICOT- Biroul Teritorial Dambovita, vor fi aduse, in vederea audierii, un numar de 13 persoane.

Urmare a echipei comune de ancheta incheiate intre autoritatile judiciare din Romania si Marea Britanie, la data de 19.09.2017 politia londoneza a efectuat 5 perchezitii la 4 bordeluri clandestine si la o resedinta, unde au fost identificate 8 suspecti si 6 tinere care practicau prostitutia.

In urma cercetarilor efectuate, cei 8 membri au fost arestati, pentru savarsirea infractiunilor de conspiratie la trafic de persoane, conspiratie la proxenetism (controlul prostitutiei) si conspiratie la spalarea banilor. Actiunea a fost efectuata cu sprijinul ofiterilor de politie judiciara din cadrul Politiei Municipiului Targoviste si structurilor de combatere a criminalitatii organizate Dambovita, Ploiesti, Pitesti, Brasov si Teleorman”, se arata in comunicatul DIICOT.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>