Published On: mar, sept. 19th, 2017

Campania de eutanasiere a maidanezilor este blocata / Dragomir: “Medicii refuza sa faca eutanasierea dupa ce au fost amenintati”

In urma cu mai multe zile, primarul Marian Dragomir anunta ca va incepe eutanasierea maidanazilor. La aproximativ doua saptamani de la conferinta de presa in care anunta acest lucru, edilul sef a spus ca aceasta actiune de eutanasiere stagneaza, deoarece cei doi medici care trebuiau sa se ocupe efectiv de eutanasiuere in mod legal au cerut incetarea activitatii. Dragomir a spus ca s-au facut presiuni asupra celor doi sa nu mearga mai departe cu aceasta decizie radicala, iar acestia, fiind mai emotivi, s-au lasat influentati. In prezent, Primaria a demarat procedura de angajare a altor medici care sa se ocupe de procedura de eutanasiere.

Citeste si: Zi neagra pentru iubitorii de animale/ Maine incepe eutanasierea cainilor

“Inca 30 de caini au fost adoptati. Continuam sa ridicam cainii din municipiul Braila. Avem o problema legata de faptul ca avem contract cu doi medici, dar cand a fost sa efectueze practic eutanasierile medicii au refuzat acest lucru, mentionand faptul ca li s-a sugerat sau poate au fost amenintati de anumite persoane, iar dansii fiind mai emotivi, au cedat si au refuzat punerea in practica a contractului.  Contractul are clauze pentru toata lumea, inclusiv pentru ei. Primaria municipiului Braila, prin SUPAGL, organizeaza procedura de angajare a unor noi medici care sa faca aceste operatiuni in mod legal. In prezent actiunea de eutanasiere este blocata din cauza ca medicii refuza sa faca eutanasierea. Nu vreau sa comentez mult pe acest subiect, dar medicii au fost supusi la mai multe presiuni. Si eu am primit foarte multe mesaje pe privat, unele dintre ele erau mesaje prin care se incerca sa mi se induca o stare de mila si alte mesaje erau foarte dure, referitoare la mine si la familie. Probabil la fel au primit si ei, unii oameni cedeaza la un moment dat si probabil medicii au cedat. Cert este ca acest contract a fost bun atat timp cat nu au avut de luat si o decizie radicala, iar in momentul in care a trebuit sa puna in aplicare masurile legale, care erau radicale, au prefarat varianta cealalta si au fugit efectiv de la aplicarea masurilor stabilite. Cei doi medici au cerut incetarea activitatii”, a spus Marian Dragomir.

Citeste si: “Domnule primar, cand luati masuri? Pe faleza sunt mai multi caini decat oameni!”

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>