Published On: mar, sept. 5th, 2017

BATAIE DE JOC / CJ Braila reabiliteaza pe milioane de euro drumul spre Blasova, dar nu ii deranjeaza cu nimic pe cei care l-au stricat

Blasova - teapaPe langa cei 1, 3 milioane de euro pe care statul ii aloca pentru repararea drumului catre Blasova, de la intersectia cu drumul Braila – Marasu pana in statiune, CJ cheltuie in plus peste jumatate de miliard de lei pentru asigurarea altor cheltuieli care nu se finanteaza direct din Programul National de Dezvoltare Locala.

Proiectul de hotarare aprobat la ultima sedinta a Consiliului Judetean a trecut fara probleme, insa presedintele Iulian Chiriac nu a suflat o vorba despre cei care au stricat drumul in cauza, reabilitat cu doar cativa ani in urma, in ciuda unei propuneri mai vechi a consilierului judetean PND Catalin Iordache de a se monta limitatoare de inaltime care sa nu mai permita utilajelor agricole si masinilor de mare tonaj.

“Nu inteleg de ce nu se monteaza limitatoare de inaltime pe acest drum distrus de masinile agricole, dar si de cei care au lucrat la reabilitatrea drumului Braila – Marasu. Cei care au realizat profituri uriase din agricultura si constructii de drumuri nu au dat socoteala pentru distrugerea Drumului Comunal 59, drum realizat pentru folosirea acestuia de autovehicule cu un tonaj redus. Acum, dupa doar cativa ani, statul si Consiliul Judetean cheltuie mai mult de un milion de euro pentru un drum care, folosit ca pana acum, va arata la fel in maximum doi ani. M-am consultat cu specilisti in constructii care mi-au spus ca dimensiunile fundatiei unui astfel de drum sunt reduse si ca se impune amplasarea unor limitatoare de inaltime. O ideea a vechii administratii a fost montarea unor camere video, proiect care nu s-a realizat pentru ca acest tip de control nu este omologat. Stiu ca in trecut, prinsi cu mata-n sac, atat cei care desfasoara activitati agricole in zona cat si cei care transportau zeci de mii de tone de piatra pentru realizarea drumului Braila-Marasu, s-au oferit sa repare drumul pe cheltuiala lor, insa conducerea CJ s-a schimbat si am ajuns in aceasta situatie. Este asa de greu sa ceri ISU si SAJ dimensiunile celor mai inalte masini pe care le folosesc pentru a realiza limitatoare de inaltime sau ai un interes sa nu le faci. Bine, exista si posibilitatea sa fii incompetent, dar atunci te intrebi deja ce cauta unii oameni in conducerea judetului”, a declarat Catalin Iordache.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>