Published On: mie, sept. 27th, 2017

Au fost aprobate metodologiile-cadru de reglementare a utilizarii auxiliarelor didactice/ CNEE a primit atributii in domeniul avizarii/evaluarii auxiliarelor didactice

Ministrul Educatiei Nationale, Liviu Marian Pop, a aprobat prin ordin, Metodologia-cadru privind reglementarea utilizarii auxiliarelor didactice in unitatile de invatamant preuniversitar, respectiv Metodologia-cadru privind asigurarea omologarii utilizarii mijloacelor de invatamant in invatamantul preuniversitar. Cele doua ordine urmeaza sa fie publicate in Monitorul Oficial.

Incepand cu data publicarii in Monitorul Oficial a ordinului ce reglementeaza utilizarea auxiliarelor didactice in unitatile de invatamant preuniversitar, timp de 10 zile vor fi depuse la Centrul National de Evaluare si Examinare (CNEE), in format electronic, propunerile de auxiliare didactice.

auxiliare lege_infobrailaDupa aceasta perioada, in termen de 30-60 de zile, comisiile de evaluare si avizare vor stabili ce auxiliare didactice indeplinesc criteriile de conformitate prevazute de metodologie, conform unei proceduri ce va fi disponibila pe site-ul CNEE. Lista auxiliarelor didactice (aprobate prin ordin al ministrului sau avizate prin decizia secretarului de stat cu atributii in domeniu) va fi publicata, de asemenea, pe site-ul CNEE. Din acel moment, acestea vor putea fi utilizate in unitatile de invatamant preuniversitar.

In acelasi context, va informam ca in Monitorul Oficial nr. 762/25 septembrie 2017 a fost publicata Hotararea Guvernului nr. 683/21.09.2017 (vezi imaginea) pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 1.401/2009 privind infiintarea, organizarea si functionarea Centrului National de Evaluare si Examinare. Prin acest act normativ adoptat de Executiv, Centrul National de Evaluare si Examinare (CNEE) a primit atributii in domeniul avizarii/evaluarii auxiliarelor didactice.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>