Published On: vin, sept. 1st, 2017

Alerta de ultima ora de la METEO / Furtunile puternice pun stapanire pe toate tara

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis o informare de ploi valabila de sambata, de la ora 18.00, pana luni, la ora 18.00. Atentionarea vizeaza vestul, sudul, centrul si nord-estul tarii.

In intervalul mentionat, instabilitatea atmosferica se va accentua treptat in majoritatea zonelor, incepand din vest. Vor fi descarcari electrice frecvente, averse torentiale, pe arii restranse grindina si intensificari ale vantului ce pot lua aspect de vijelie. In intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor inregistra cantitati de apa ce vor depasi local 20 l/mp si izolat 30…40 l/mp, transmite ANM.

Potrivit acestora, astfel de fenomene se vor semnala la inceput in jumatatea de vest a tarii, iar din dupa-amiaza zilei de duminica, in special in sud, centru si nord-est. Pe parcursul zilei de luni va ploua mai ales in jumatatea de nord a teritoriului.

Totodata, meteorologii anunta ca la sfarsitul acestei saptamani vremea se va mentine calduroasa in regiunile sudice si estice, sambata urmand a se inregistra frecvent maxime termice de 32…34 de grade, in timp ce in rest temperaturile vor scadea treptat. Luni, racirea vremii va continua si va cuprinde toata tara.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>