Published On: mie, aug. 23rd, 2017

Vrem turisti multi,dar nu avem locuri de cazare

Numarul locurilor de cazare in Romania, mai mic decat in Bulgaria sau Ungaria

In Romania, avem putin peste 326 de mii de locuri de cazare, si ne uitam cu ciuda ca ne intrec si bulgarii si ungurii. Hotelierii stiu ca statul este vinovat pentru lipsa unei idei clare in industria ospitalitatii, dar sunt optimisti. Oamenii de afaceri incep sa capete experienta si sa recupereze din avansul pierdut.

„Fata de vecinii nostri bulgari, noi am inceput mai tarziu sa investim. Cred ca anii viitori ii putem ajunge si chiar depasi”, afirma Stefan Necula, director agentie.

Ungaria tara de trei ori mai mica decat Romania, fara mare, delta si relief spectaculos ca al nostru, ne depaseste si ea. Maghiarii au 120.000 de locuri de cazare in plus, mare parte concentrate la Budapesta si in zona celebrului lac Balaton. Hotelierii stiu de ce am ramas in urma. Tot strategia statului in domeniul turismului ne-a adus aici.

„Nu avem nicio firma, niciun mare touroperator international care sa opereze in Romania. Faptul ca noi dupa Revolutie aveam in jur de 200.000 de locuri de cazare, din care jumatate erau pe litoral si acum avem 320.000 de locuri inseamna ca s-a construit, dar fara turisti straini, se construiau degeaba”, spune Dumitru Ivanescu, hotelier.

Cele mai multe locuri de cazare din Romania sunt concentrate pe Valea Prahovei si pe litoralul romanesc. Din numarul total de paturi, 30% se regaesc in statiunile de la mare.

In toata Uniunea Europeana exista peste 31 de milioane de locuri de cazare.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>