Published On: mar, aug. 8th, 2017

VIDEO: Hingherii au inceput sa ridice maidanezii / Dragomir: ”GATA! Era cazul sa incepem! Vreti sa cheltuim banii din buget pentru intretinerea cainilor sau pentru reabilitarea scolilor”

Saptamana trecuta, primarul Dragomir a anuntat intr-o conferinta de presa ca va incepe eutanasierea cainilor maidanezi agresivi si bolnavi din padocuri. Acesta masura extrema a impartit brailenii in doua tabere, cei care sustin aceasta masura si cei care se opun, printre care si liberalul Vasilica Varga, care l-a comparat pe edilul sef cu Hitler, intr-un mesaj postat pe o retea de socializare.

Dragomir a postat un clip pe Facebook realizat de Politia Locala in care se observa cum decurge o actiune de ridicare a maidanezilor. Pe imagini se pot observa sustinatorii celor doua tabere, cei care ii incurajeaza hingherii sa continue aceasta actiune, dar si cei care ii apostrofeaza.

“Unii ne sustin, ii apostrofeaza pe vecinii lor care cresc caini la scara blocului… si altii cred ca asa se manifesta dragostea… cu focare de infectie in fata geamului, cu adaposturi improvizate si… blesteme… dar mai bine sa analizati dvs!

Si noi iubim cainii, dar locul lor nu este pe strada. Sunt multi caini pe strazi. Nu vom rezolva aceasta problema foarte repede, dar o vom rezolva legal si cu eficienta.

Avem un buget. Cat sa cheltuim pentru caini si cat pentru renovarea scolilor?

Consider ca este un moment in care un primar trebuie sa isi asume faptul ca nu trebuie sa fie iubit, ci trebuie sa ia masuri pentru rezolvarea unor probleme din orasul pe care il administreaza, pentru oamenii care l-au ales!

2014 – 611 sterilizari, 2015 – 2.161 sterilizari, 2016 – 919 sterilizari, 2017 – 595 sterilizari, pe baza de parteneriat, fara costuri pentru Primaria Braila.

Cainii sterilizati sunt in continuare in oras, musca si daca sunt sterilizati. Cele doua adaposturi sunt aproape pline.

2017 – Peste 700 de reclamatii primite

2016 – 1284 de braileni au fost muscati de caini – 146.841 lei

2017 – 764 de braileni muscati de caini – 64.490 lei

In aceste costuri nu sunt incluse frica si trauma unei persoane muscate de un caine. Nu vreau sa ne gandim ce inseamna pentru un copil sa fie muscat de caini sau mutilat.

Vom incepe procedura legala in adapost prin eutanasierea cainilor agresivi, a cainilor care nu pot fi adoptati din cauza comportampentului lor, a celor bolnavi, unde tratamentul presupune doar o cheltuiala foarte mare.

Sunt convins ca, in perioada urmatoare, nu o sa fiu cel mai iubit dintre braileni, dar sigur vom rezolva o problema a tuturor. Este legala procedura. Este o masura dura, drastica, nu e una populara pentru un primar.

Sunt ferm convins ca multi braileni nu vor fi de acord, dar poate cei mai multi, cei tacuti, vor aprecia aceasta decizie.

Primul pas pe care il facem in perioada urmatoare este unul prin care dam posibilitatea tuturor celor care iubesc cainii sa si demonstreze, deoarece a arunca un os de la etaj nu inseamna dragoste fata de caini. Organizam de Zilele Municipiului, in 11 si 12 august, intre orele 16:00 -19:00, un targ de adoptie a cainilor fata stapan. Mi-as dori sa fie cel mai mare targ de adoptie nu din Braila, ci din sud-estul Romaniei, ca toti cei care scriu pe Facebook ca iubesc cainii, toti cei care ii hranesc, sau toti cei care ii agreseaza pe cei care ii ridica de pe strada, sa vina sa adopte un caine. Si eu voi fi la acest targ si voi adopta un caine”, a scris Dragomir pe Facebook.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>