Published On: vin, aug. 25th, 2017

Un angajat al Politiei Locale Braila a luat un an de inchisoare dupa ce a baut bine, s-a urcat la volan si a spulberat un biciclist

Magistratii de la Judecatoria Braila i-au stabilit lui Daniel Drujescu o pedeapsa de un an de inchisoare, cu amanarea aplicarii pedepsei si un termen de supraveghere de doi ani. Reamintim ca in urma cu trei ani, beat fiind la volan, acesta a spulberat un biciclist ce circula regulamentar in zona Soselei Buzaului. Politistul local a declarat initia ca a consumat consumat un litru si jumatate de bere Stejar, cu o tarie de 6 grade, dar ulterior, si-a amintat ca a batut si 300 ml de palinca de 55 de grade. La momentul prelevarii probelor biologice, inculpatul avea o alcoolemie de 1,60 respectiv 1,45 g la mie, insa a fost nevoie de mai multe expertize pentru ca anchetatorii sa poata ajunge la o concluzie din acest punct de vedere.

Pe parcursul derularii anchetei s-a dispus efectuarea unui calcul retroactiv al alcoolemiei (avand in vedere ca din momentul in care s-a produs accidentul (pe 30 iulie 2014, la ora 17,00) si pana la prelevarea de probe biologice trecusera 30 de minute) rezultand ca inculpatul ar fi putut avea o alcoolemie de 1,65-1,75 g la mie. 

“Vazand rezultatul recalcularii, inculpatul s-a declarat nemultumit, a precizat ca datele de consum declarate initial nu sunt reale si a solicitat a se avea in vedere ca a consumat cantitatea de 300 ml de palinca, de tarie circa 55 de grade, in intervalul 16:40-16:55, iar dupa cinci minute s-a produs accidentul rutier”, se mentioneaza in rechizitoriul procurorilor.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>