Published On: vin, aug. 25th, 2017

Tinerii iau atitudine: “Afara cu pensionarii din institutiile publice / De ce, unii primesc bani din doua locuri, iar altii nu au loc de munca?”

Recent, premierul Mihai Tudose, anunta schimbari importante pentru pensionarii care inca se aflau pe piata muncii. Acesta anunta ca din toamne cei care au pensie, dar sunt si angajati ai statului vor fi obligati sa aleaga doar un venit pe care sa-l primeasca dintre cele doua. La scurt timp, tinerii romani au creeat in mediul online o petitie prin care cer ca proiectul amintit mai sus sa devina realitate, pentru a nu mai vedea in institutiile publice pensionari obositi si plictisiti.

“SEMNEAZA SI TU!!! AFARA CU PENSIONARII DIN INSTITUTIILE PUBLICE, SOCIETATILE COMERCIALE UNDE ESTE ACTIONAR STATUL/ UAT-urile.

Aceasta petitie se adreseaza tuturor celor care s-au saturat sa mai vada in institutiile statului PENSIONARI:  obositi,  plictisiti, flegmatici, transpirati, soiosi, ironici, spagari, ciubucari, fara respect fata de client/contribuabil, indiferenti, atotstiutori, mosieri, fara viziune si lipsiti de performanta, nababi, pensionari de lux la 45 de ani si asa mai departe….care se hranesc cu BANII, RABDAREA SI BUNUL SIMT AL CONTRIBUABILULUI.

Mentinerea in sistemul public a pensionarilor compromite pe termen mediu si lung buna functionare a unei institutii publice, pentru ca, daca se vor tine foarte multi oameni de o anumita varsta in institutiile publice, deci care au depasit perioada de activitate profesionala, automat nu putem sa formam tinerii care sa duca mai departe institutia respectiva, a spus Sebastian Oprescu, presedintele SNFP.

Lipsa unei masuri radicale prin care sa fie scosi pensionarii din institutiile publice nu este o masura de restrangere a dreptului la munca pentru aceasta categorie de oameni care si-au realizat stadiul de cotizare la fondul de pensie, asa cum se sustine. Insa este o masura de restrangere a dreptului la munca a tanarului somer care nu are unde se angaja deoarece locurile sunt deja ocupate de pensionarii cu experienta care stiu ca pentru a incasa bani nu trebuie sa faci nimic. 

De ce, cei care au avut salarii de mii de lei si ies la pensii de mii de lei si nu stau acasa cu nepotii sa isi “manance” linistiti pensia, lasand un tanar sau pe altcineva care nu are cu ce sa isi intretina familia sa munceasca, iar ei, daca sunt atat de indispensabili sa se angajeze la un privat si nu la stat?

De ce, unii primesc bani din doua locuri, iar altii raman fara loc de munca si nu primesc nici un ban?

Lipsa unei masuri radicale de scoatere a pensionarilor din institutiile publice demonstreaza de fapt ca anumite persoane sunt dorite a ramane in sistem pentru ca anumiti politicieni/sefi de institutii nu se pot descurca fara slugarnicii si relatiile de la nivelul al doilea sau al treilea al piramidei astfel incat sa pastreze tipul de finantare, tipul de organizare si tipul de control al sistemului birocratic. Se spune ca nu sunt bani pentru salarii, nu sunt bani pentru pensii, nu sunt bani pentru sanatate, pentru educatie, nu sunt locuri de munca, in schimb exista o lege prin care un angajator chiar si STATUL e obligat sa plateasca DE DOUA ORI acelasi angajat, o data prin salariu si o data prin pensie.”, se arata in petitie.

Poti semna petitia aici

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>