Published On: joi, aug. 31st, 2017

Teatrul “Maria Filotti” pregateste in aceste zile deschiderea oficiala a stagiunii teatrale 2017-2018

Teatrul „MARIA FILOTTI”, dupa o vacanta destul de activa, cu evenimente estivale proeminente precum FESTIVALUL DE CANTO  „HARICLEA DARCLEE”, ZILELE BRAILEI  si recent incheiatul FESTIVAL DE TEATRU PENTRU TINERI „BUJOR MACRIN” pregateste in aceste zile deschiderea oficiala a stagiunii teatrale 2017-2018.

Sambata, 9 septembrie, de la ora 18,00, la Sala Mare are loc spectacolul cu piesa americana contemporana „SCHIMB URGENT TREI SURORI”, de Nagle Jackson, in regia lui Lucian Sabados. Aceasta comedie ultra jucata si premiata pe Broadway, vorbeste prin prisma lumii teatrului despre schimbarile cardinale de sistem si de viata , prin trecerea  de la un sistem la altul, in speta momentul puciului din perioada lui Gorbaciov , in Rusia anului 1991. O distributie de zile mari, in frunte cu Monica Ivascu, Lucian Pinzaru, Marcel Turcoianu, Corina Bors, Catalina Nedelea, Emilia Mocanu, Flori Popa, Adrian Stefan, Dan Moldoveanu si Alex Marin, o scenografie expresiva, semnata de Gheorghe Mosorescu si coregrafia Lilianei Stan, compun un spectacol cu ,multe momente de comedie, dar si dramatice, emotionante, asa cum este insasi viata noastra. Spectacolul va reprezenta Teatrul nostru in Festivalul Concurs de Comedie de la Galati,.

Duminica, , 10 septembrie, de la ora 18,00, la Sala Studio a Teatrului va propunem o "bijuterie "teatrala si anume „PRINTUL NEFERICIT”, de Marivaux, comedie scrisa in 1723, dar de o actualitate si o profunzime deconcertante… Regia ii apartine rafinatei artiste Sanziana Stoican , scenografia lui Valentin Varlan, iar distributia, de 24 de carate ii alatura pe minunatii actori Emilian Oprea, Mihaela Trifomov, Narcisa Novac, Silviu Debu. Valentin Terente, Corina Bors si Adrian Stefan. Spectacolul a fost selectionat de catre Doamna Marina Constantinescu in Festivalul National de Teatru de la Bucuresti, unde va fi prezentat in 25 octombrie, la Teatrul ODEON. Doua spectacole puternice, desi foarte diferite, dar care va asteapta sa le fiti alaturi, in deschiderea oficiala de stagiune! Stim ca in aceasta perioada atentia Dvs este directionata mai mult spre programul Festivalului  „ZILE SI NOPTI DE TEATRU LA BRAILA”(17-24 septembrie) dar noi stim sigur ca pretuirea si sustinerea Dvs vor merge si catre propriile productii ale Teatrului brailean! Asa e si normal, Festivalul s-a nascut din chiar inima si spiritul unui Teatru puternic ancorat in colectivitatea  careia i se adreseaza, Braila!

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>