Published On: mie, aug. 9th, 2017

Simona Draghincescu(PND) catre Vasile Varga(PNL) dupa ce acesta s-a opus eutanasierii: “Din fata calculatoarelor multa lume se da drept mare iubitoare de animale”

In ultima perioada “razboiul” pe scena politica braileana s-a aprins, dupa ce primarul Dragomir a anuntat ca va incepe eutanasierea maidanezilor agresivi si bolnavi. Dupa acest anunt, consilierul judetean PNL, Vasile Varga, fiul celebrului notar, a postat un mesaj dur pe o retea de socializare in care il compara pe Dragomir cu Hitler. Acesta sustine ca solutia eutanasierii nu este una potrivita.

La scurt timp dupa aceasta postare, liderul PND Braila, Simona Draghincescu a postat la randul sau un mesaj pe Facebook in care ii aminteste ca in perioada in care liberalii au fost la conducerea orasului nu s-a luat niciun fel de masura pentru a combate acest fenomen. Draghincescu sustine ca este o iubitoare de animale, dar trebuie sa ne gandim in primul rand la cetateni, in special la copii, si abia apoi la patrupede. Mai mult, aceasta la sfatuit pe tanarul liberal sa-si sune cei “6.500 de membri PNL cu care se lauda si sa le solicitate sa adopte fiecare cate un catel”, situatie in care nu ar mai fi nevoie de eutanasiere.

“<<Domnisorul>> Varga (o modalitate politicoasa de adresabilitate despre un tanar mai ales in politica, spusa, cred, mai ales in contextul in care cred ca domnul avocat Botea a dorit sa se faca o distinctie intre domnul Varga senior si domnul Varga junior) mai are de invatat in ale politicii si ale declaratiilor oficiale. Este absolut regretabila atitudinea acestuia fata de un subiect mult discutat si foarte aprins din ultimii 12 ani. Dl Varga uita ca venerabilul sau tata, deputatul Varga a fost consilier local municipal atatia ani si nu-mi aduc aminte ca acesta sa fi propus CLM vreo solutie simpla pentru rezolvarea acestei MARI probleme ale Brailei.

<<Domnisorul>> Varga uita de asemenea ca PNL-ul a detinut in aceasta perioada functia de Primar cand avea in mana toate fraiele politice si administrative si nu a solutionat in niciun fel problema, ci a sifonat doar bani prin asociatia mult hulita a dlui Horez. PNL a detinut in aceasta perioada si ambele functii de viceprimar asa cum si in perioada 2008-2016 PNL a detinut o functie de viceprimar (pana in 2011 de la PDL acum PNL si din 2011 PNL) participand activ la decizia politica si administrativa, avand majoritatea simpla dar si pe cea complexa (2/3) in CLM Braila. Atunci era desigur mult prea "mic" in politica si nu-si aduce aminte despre acele vremuri bune pentru PNL. "Fratele" sau politic "domnisorul" Danaila Alexandru ar trebui sa stie toate aceste aspecte politice, sa si le aminteasca, pentru ca "fraged" politician fiind a ocupat functii foarte inalte si nu am auzit VREODATA ca acesta sa fi luat vreo atitudine in toata aceasta perioada (2008-2016) cand a fost consilier local municipal si viceprimar PNL fata de aceasta problema.

Ii transmit pe aceasta cale dlui Varga Vasile Constantin, fiul dlui notar Varga, pe care il stiu de cand il plimba mama acestuia prin parc in carucior ca deciziile politice bune sau proaste pentru cetateni aduc atat multumire cat si tristete in functie de pozitia in care te situiezi sau o ocupi. Sunt o mare sustinatoare a drepturilor animalelor si poate ca iubesc animalele mai mult decat domnia sa, dar nu putem sa ne facem ca nu vedem ca oamenii sunt speriati de cainii agresivi si bolnavi din oras, ca acestia ataca fara motiv oamenii si mai ales copii, dar si ceilalti caini pasnici, ca sunt boli care se propaga si se transmit la oameni prin muscatura animalelor si ca autoritatea publica cheltuie foarte multe fonduri publice fara ca problema sa se amelioreze, ci dimpotriva. In afara de cativa iubitori de animale care fac eforturi supra omenesti pentru a le salva cheltuindu-si toate resursele pentru aceasta activitate nobila in rest… Din fata calculatoarelor multa lume se da drept mare iubitoare de animale. Realitatea este insa cu totul alta mult mai trista si dezarmanta. Acestia stiu insa ca adoptia oficiala a unui caine implica multe probleme juridice, multa cheltuiala, multa responsabilitate si iau atitudine doar din fata calculatorului, pe site-urile de socializare, injurand-i si jignindu-i pe cei care nu sunt de acord cu ei fara insa a veni cu vreo solutie. Decat sa iesiti in strada sau sa dati astfel de declaratii politice, jignind consilierii PND in speta pe domnul avocat Bogdan Botea, eu va recomand sa luati cei 6.500 de membri PNL cu care va laudati si pe care spuneti ca-i aveti inscrisi in listele de partid si va rog sa le solicitati sa adopte fiecare cate un catel. In Braila nu sunt mai mult de 5.000 de caini fara stapan. Asa PNL-ul va ramane in istoria moderna a Brailei, nu numai cu retrocedarea Pietei Concordia! Si uite asa va rezolva PNL-ul problema eutanasierii cainilor bolnavi si agreasivi DAR mai ales pe cea a cainilor din Braila, cea mai aprinsa si discutata problema a brailenilor din ultimii ani”, a scris Simona Draghincescu.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>