Published On: joi, aug. 3rd, 2017

Se incepe EUTANASIEREA MAIDANEZILOR / Marian Dragomir: “Vom eutanasia permanent tot ce inseamna caine agresiv si bolnav”

Share This
Tags

Astazi, in cadrul unei conferinte de presa primarul Marian Dragomir a spus ca in viitorul apropiat se va demara o campania de eutanasiere a cainilor fara stapan agresivi si bolnavi din padocuri. In acest mod, edilul sef spera ca se vor elibera locuri in adaposturi si implicit se vor ridica mai multi caini de pe strazi. Acesta a subliniat faptul ca sterilizarea nu este o solutie, ca in ciuda faptului ca un caine este sterilizat, acesta tot musca si latra.

"In anul 2016, 1284 de braileni au fost muscati de caini, iar in primele 6 luni ale anului 2017 au fost muscate 764 de persoane. Cainii sunt in continuare in oras, musca si daca sunt sterilizati. Nu vreau sa ne gandim ce inseamna p[entru un copil sa fie muscat de caini sau mutilat. Am primit peste 700 de reclamatii la Primarie. Vom incepe o procedura legala in adaposturi prin eutanasierea cainilor agresivi, a cainilor care nu pot fi adoptati din cauza comportampentului lor, a celor bolnavi, unde tratamentul presupune doar o cheltuiala foarte mare. Sunt convins ca, in perioada urmatoare, nu o sa fiu cel mai iubit dintre braileni, dar sigur vom rezolva o problema a tuturor. Este legala procedura. Este o masura dura, drastica, nu e una populara pentru un primar. Sunt ferm convins ca multi braileni nu vor fi de acord, dar poate cei mai multi, cei tacuti, vor aprecia aceasta decizie. Vom eutanasia permanent tot ce inseamna caine agresiv si bolnav.

Consider ca este un moment in care un primar trebuie sa isi asume faptul ca nu trebuie sa fie iubit, ci trebuie sa ia masuri pentru rezolvarea unor probleme din orasul pe care il administreaza, pentru oamenii care l-au ales. (…) Ma astept si la proteste. Avem o problema in oras, nu au functionat sterilizarea si adoptia, nici asteptarea nu poate functiona la nesfarsit. O vom face absolut transparent si legal pentru a nu exista niciun fel de interpretari. Eu cred ca daca ONG-urile vor sa dovedeasca ca iubesc cainii ii pot adopta pe toti, ii pot transporta in zone unde sunt doriti. Inteleg sa iubesti cainele, dar daca iubim cainele nu il lasam pe strada. Sa il iubesti nu inseamna sa ii arunci un os si sa il tii la scara blocului", a spus Marian Dragomir.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>