Published On: joi, aug. 31st, 2017

S-a decis soarta terenului din spatele muzeului, nu va ajunge pe mana vreunui interlop brailean / Primaria Braila va plati 165.000 de euro pentru acest teren

Astazi, pe ordinea de zi a sedintei ordinare a Consiliului Municipal Local pentru luna august, s-a aflat din nou proiectul prin care Primaria si-a exprimat dorinta de a achizitiona un teren de 1326 mp, situat pe Calea Galati, in spatele muzeului. Acelasi proiect s-a gasit pe ordinea de zi si la sedinta extraordinara organizata la mijlocul acestei luni, proiectul atunci cazand dupa ce consilierii PNL s-au abtinut si mai multi consilieri nu au fost prezenti, fiind in concediu. In sedinta de astazi, cand s-a pus problema votului acestui proiect spiritele s-au incins din nou, liberalul Cristian Pricop punand sub semnul intrebarii legalitatea achizitiei acestui teren.

“Nu vad niciun document sau vreun referat care sa ne exprime motivarea sau oportunitatea achizitionarii acestui spatiu, in conditiile in care Primaria detine suficiente spatii si imobile in centrul vechi al orasului Braila. Nu vad nicio sustinere a faptului, care sa faca diferenta intre necesitatea achizitionarii acestui spatiu cu un scop public bine determinat, si o afacere imobiliara.

In noul Cod Civil se specifica foarte clar ca trebuie depusa o notificare din partea vanzatorului si pentru acea notificare este un termen de 30 de zile in care noi putem sa ne exprimam dorinta de preemptiune. Mai mult decat atat, in sedinta trecuta, domnul viceprimar Jantea Crican ne-a spus clar ca la un moment dat a fost o negare a exercitarii dreptului de preemptiune. Tot in Codul Civil spune foarte clar ca <titularul dreptului de preemptiune care a respins o oferta  de vanzare nu-si mai poate exercita acest drept cu privire la contractul ce i-a fost propus>.Pana la clarificarea acestor lucruri, cred ca ar trebui sa fim mult mai circumspecti cu totii si sa votam cu mintea limpede”, a spus Pricop.

De aceasta data, la sedinta a fost prezent si primarul Dragomir, care a explicat ca Primaria isi putea exercita dreptul de preemtiune in maxim 30 de zile si, chiar daca initial, nu s-a dorit cumpararea terenului mai sus mentionat, s-a revenit asupra deciziei si si-au exprimat dreptul de preemtiune, in termenul legal, in concluzie totul este in regula, chiar daca proprietara terenului a incheiat un antecontract cu Marian Danut Soare.

Desi, liberalii impreuna cu independentul Lucian Caprariu s-au abtinut, de aceasta data au fost prezenti majoritatea consilierilor, proiectul trecand cu 19 voturi “pentru”. Primaria va plati pentru achizitia terenului aproximaiv 165.000 de euro.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>