Published On: mie, aug. 9th, 2017

Romania se topeste din nou / Cod portocaliu de canicula in mai multe judete

Vremea caniculara se intoarce! Dupa cateva vijelii intreaga tara va fi lovita de un val de caldura aproape insuportabil. Sase judete vor fi sub cod portocaliu, iar vestile bune se lasa asteptate. 

Noua judete din vestul tarii sunt astazi sub cod galben de canicula, insa de maine, valul de caldura se va extinde în toata tara, anunta stirileprotv.ro. Sase judete vor fi sub avertizare cod portocaliu. Miercuri, in Banat, Crisana, sud-vestul Transilvaniei si al Olteniei vremea va fi caniculara, indicele temperatura-umezeala (ITU) urmand sa atinga pragul critic de 80 de unitati. Meteorologii spun ca temperaturile se vor situa intre 35 şi 37 de grade si izolat, in Campia de Vest, vor atinge 38 de grade, iar minimele nocturne nu vor cobori sub 20 de grade, mai arata sursa citata. Se vor afla sub avertizare cod galben de canicula noua judete: Satu Mare, Bihor, Arad, Hunedoara, Alba, Timis, Caras-Severin, Mehedinti si Dolj.

Joi, valul de caldura se va intensifica si va cuprinde cea mai mare parte a tarii. Conform ANM, in zonele joase de relief din vest si local din centrul si sudul tarii, vremea va fi caniculara, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge si depasi pragul de 80 de unitati. Minimele nocturne nu vor cobori, in general, sub 20 de grade, iar în Dealurile de Vest vor fi de 24-25 de grade.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>