Published On: mie, aug. 16th, 2017

Romania depaseste estimarile si inregistreaza cea mai mare crestere economica din UE

crestere_ec_infobrailaEconomia romaneasca a accelerat in al doilea trimestru al acestui an, inregistrand un avans de 5,9%, pe serie bruta, si 5,7%, ajustata sezonier, fata de aceeasi perioada din 2016, arata primele estimari publicate de INS.

In date ajustate sezonier, PIB-ul Romaniei a urcat cu 5,7% in al doilea trimestru fata de aceeasi perioada din 2016, dupa un avans de 5,7% in trimestrul I din 2017, de 5% in trimestrul IV din 2016 si de 4,4% in al treilea trimestru al anului trecut.

Trimestrul II din 2017 a fost al optulea trimestru la rand de crestere economica, arata seriile INS. Pentru primul semestru, cresterea economica a fost de 5,8%, pe serie bruta, si de 5,7%, pe seria ajustata.

“Institutul National de Statistica a anuntat, astazi, ca Romania are o crestere economica de 5,9% in trimestrul II din 2017, peste cifra de 5,7% din trimestrul I din 2017.

Este o crestere economica solida, care provine din marirea puternica a productiei industriale cu 8% si din servicii. O contributie insemnata vine si din sectoarele cu valoare adaugata medie si mare, precum high tech.

Mai mult, in primele sapte luni ale acestui an, nivelul mediu al increderii in economie a fost de 105,1 puncte, in crestere semnificativa fata de 103,2 puncte, in perioada corespunzatoare din anul 2016.

Sunt rezultate bune, care confirma ca Romania se afla pe un trend pozitiv, pe care vrem sa-l mentinem”, se arata intr-o postare a premierului Mihai Tudose pe o retea de socializare.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>