Published On: joi, aug. 17th, 2017

Radu Andrei se pregateste sa aduca o noua medalie pentru Romania la olimpiadele internationale

Braileanul Radu Andrei va reprezenta Braila, si implicit Romania, la o noua olimpiada internationala. Elevul de aur al Colegiului National “Nicolae Balcescu” face parte din lotul restrans al Romaniei pentru Olimpiada Internationala de Astronomie si Astrofizica, competitie ce se va desfasura, intre 12-21 noiembrie, in Thailanda. Acesta si-a castigat locul in lotul Romaniei, din care mai fac parte alti patru romani, dupa ce la stagiul de pregatire desfasurat la Suceava in perioada 7-13 august, braileanul a reusit sa obtina cel mai mare punctaj dintre toti cei 12 participanti. Pana la debutul competitiei, elevul brailean se va pregati alaturi de profesoarele Nicoleta Becheanu si Liliana Iacob.

Radu Andrei este un obisnuit al acestor competitii, el reusind sa obtina in mai multe randuri clasari pe podium la olimpiadele internationale. Cea mai recenta medalia obtinuta de acesta, a fost aurul la Olimpiada Internationala de Fizica din Indonezia. La aceasta competitie lotul Romaniei s-a clasat pe locul I in Europa si locul cinci in lume, obtinand patru medalii de aur si una de argint.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>