Published On: vin, aug. 4th, 2017

Primarul Dragomir, foc si para pe societatea care se ocupa de Calea Galati: “Saptamana viitoare le transmitem rezilierea contractului. Vom emite pretentii asupra garantiei”

Ieri, in cadrul unei conferinte de presa primarul Marian Dragomir a spus ca a ajuns la capatul rabdarii cu societatea “Telor”, cea care se ocupa de reabilitarea Caii Galati. In mediul online, si nu numai, au aparut foarte multe reactii negative referitoare la cum decurg lucrarile in zona amintita mai sus. Inclusiv, primarul s-a declarat nemultumit cu mai multe ocazii, dar spera ca angajatii firmei se vor pune pe treaba. Acesta a spus ca a avut foarte multe discutii telefonice cu reprezentatii firmei, iar acestia ii promiteau ca vor incepe lucrarile “de saptamana viitoare… ca au achizitionat… ca au adus utilajele la Braila… ca vor incepe sa lucreze”. Edilul sef a spus ca foarte probabil saptama viitoare le va transmite rezilierea contractului si ca va emite pretentii la asupra garantiei, ceea ce inseamna ca Primaria Braila va primi o suma de bani, pentru ca firma nu si-a respectat obligatiile din contract. Din pacate, aceste lucruri nu fac decat sa-i afecteze pe cetateni, pentru ca in cazul rezilierii contractului lucrarile pe Calea Galati se vor finalizi cel mai probabil abia anul viitor, dupa ce se va organzia o noua licitatie, iar contractul va fi atribuit unei alte societati.

“Cred ca la un moment dat m-am inmuiat pe zona aceasta si am devenit foarte tolerant, poate prea tolerant, si am ajuns in aceasta situatie. Am sperat, in schimb, ca ei vor incepe sa lucreze asa cum ma pacaleau de fiecare data cand aveam discutii telefonice cu acestia si-mi promiteau ca de saptamana viitoare… ca au achizitionat… ca au adus utilajele la Braila… ca vor incepe sa lucreze, etc.

Cred, totusi, ca sunt momente in viata in care trebuie sa ne asumam niste decizii radicale, pentru ca nu putem sa continuam in acest ritm si bunele noastre intentii sa fie, de fapt, catalogate ca o slabiciune a noastra. Este o decizie foarte radicala. Daca pana la sfarsitul acestei saptamani lucrurile nu evolueaza, saptamana viitoare le transmitem rezilierea contractului. Vom emite pretentii asupra garantiei, deoarece este un drept legal. Aceasta masura de forta va genera in etapa urmatoare o expertiza privind lucrarile efectuate, cele care trebuiesc efectuate in viitor, probabil vor contesta, dar cert este ca in felul acesta nu putem sa continuam cu ei. Va fi un semnal de alarma si pentru toate celelalte societati, sa inteleaga ca astfel nu mai merge si ca toleranta noastra nu este la infinit.

Sigur vom intra intr-o noua achizitie, probabil ca o vor contesta unii care sunt contestatari de meserie, vor pierde, ca de fiecare data, si e posibil ca in acest mod sa intram cu finalizarea lucrarii anul viitor. Dar decat sa stam cu o societate care ne minte si vom ajunge tot anul viitor, cel putin reziliem contractul, executam garantia si atribuim un nou contract”, a spus Marian Dragomir.

Intrebat daca reprezentantii societatii au explicat motivele pentru care lucrarile mai mult au stagnat, primarul a spus ca acestia invocau cele mai ciudate motive.

“Au fost cele mai ciudate motive. Ca au avut o alta lucrare – si le-am spus ca nu ma intereseaza ca au o alta lucrare, aceasta este o lucrare pe care au castigat-o in municipiul Braila si pe care trebuie s-o termine. Au spus apoi ca au utilejele pe drum, le-au adus pe toate, dar au uitat sa aduca un utilaj – si am avut o noua intarziere la turnarea acelei egalizari a asfaltului. Ultimele informari – ca n-as vrea sa le spun minciuni, desi asa sunt – se refera la faptul ca au contractat balastrul special pentru stabilizarea strazii, dar din informatiile noastre, nu l-ar fi platit.

Si atunci nu mai putem sa continuam la infinit cu aceasta societate. Nu ma incalzeste cu nimic faptul ca ii executam garantia, conform legii, dar trebuie sa le dam un exemplu tuturor. Nu ma incalzeste faptul ca executam garantia unei societati. Mi-ar fi placut foarte mult ca acea societate sa termine lucrarile in grafic. Au intarzieri foarte mari, nu vor ajunge in grafic, nu au raspuns la notificare conform solicitarii noastre, iar deficitul de imagine pe care ni l-au creat noua, ca oras, si mie, in special, ca primar, este unul imens, pe care nu am sa-l pot recupera decat foarte greu”, a adaugat primarul.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>