Published On: joi, aug. 24th, 2017

Primaria Braila isi va cumpara o salupa cu care sa-i plimbe pe braileni pe Dunare

Share This
Tags

Marian Dragomir isi doreste sa exploateze la maxim posibilitatile turistice oferite de Dunare. Administratia braileana va achizitiona in viitorul apropiat o salupa cu care sa organizeze frecvent pentru braileni curse pe Dunare. Banii folositi pentru achizitionare vor veni din fonduri europene, in cadrul Programului Operational pentru Pescuit si Afaceri Maritime (POPAM) 2014 – 2020, masura 1.2 Consolidarea si diversificarea activitatilor in zona de pescuit si acvacultura. In ultima sedinta CLM, consilierii si-au dat acordul ca suma de 200.000 euro primita in cadrul progamului amintit mai sus sa fie folosita pentru a cumpara ambarcatiunea.

Acest proiect este un plan mai vechi al primarului Dragomir si incepe sa prinda condur. Acesta a spus intr-o conferinta de presa mai veche ca isi doreste ca brailenii sa se poata bucura de plimbari pe Dunare la preturi rezonabile. Edilul sef sustinea ca o astfel de ambarcatiune se afla la Mangalia, unde oamenii stau la coada pentru a se plimba jumatate de ora pe Marea Neagra.

“Salupa va fi folosita doar de catre cetatenii municipiului, in baza unui bilet pe care il vom stabili la un pret cat mai promotional, astfel incat sa nu avem costuri foarte mari. Ma refer la faptul ca nu va fi pentru cei din Primarie, ci pentru turisti. Eu cred ca foarte multi braileni isi doresc sa se plimbe pe Dunare. Sunt cei un pic nostalgici, care isi aduc aminte de acele curse regulate intre Braila si Galati. De asemenea, sunt foarte multi tineri care nu s-au plimbat niciodata cu salupa pe Dunare si se uita doar la cei care au barci private. Cred ca Primaria Municipiului Braila ar trebui sa se implice pe aceasta zona pentru a da tuturor posibilitatea ca in baza unui bilet – care reflecta doar costul combustibilului si salariul personalului de pe acea salupa -, sa poata sa se plimbe pe Dunare. Astfel si cei care vin din alte localitati ar putea face asta. Pana la urma, e o activitate suplimentara pentru petrecerea timpului liber pentru cei care vin si aleg Dunarea ca zona de recreere. Am vazut la Mangalia o astfel de varianta. Lumea statea la rand sa se plimbe jumatate de ora pe Marea Neagra cu acea salupa”, a spus Dragomir in conferinta respectiva.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>